61SAAT SPOR SERVİSİ

Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arveladze , Gürcistan’da futbol severlerle tartıştı.

Gürcistan Futbol Federasyonu Başkanlığı’na aday olan ağabeyi Revaz Arveladze’ye destek olmak için ülkesine giden Şota Arveladze, seçimini yapılacağı otele girerken taraftarların tepkisiyle karşılaştı.

Ağabeyi Revaz Arveladze hakkında gazetecilere röportaj verdiği sırada diğer başkan adayı Levan Kobiashvili destekçisi bir taraftar Şota’ya yönelerek ‘Siz Gürcistan’a ne kattınız. Fazla konuşmayın’ diyerek tepki gösterdi.

Şota ise taraftara dönerek sakinleştirmeye çalıştığı sırada öfkeli taraftar Şota’nın üzerine yürüdü. Çevredeki insanların yardımıyla hemen otele sokulan Şota Arveladze ise neye uğradığını şaşırdı.

Öte yandan Revaz Arveladze, 33 delegenin oy verdiği Gürcistan Federasyonu Başkanlık seçiminde 15 oy alarak Kobiashvili’nin 3 oy farkla gerisinde kaldı. Gürcistan Furbol Federasyonu’nun yeni başkanı Levan Kobiashvili seçildi.

Ayrıca Gürcü futbolunun en önemli isimlerinden biri olan Şota’ya spor bakanlığı teklif edildi. Seçimler öncesi kendisine yapılan bu anlamlı teklifi geri çeviren Şota, siyasete atılmak istemediğini, yurt dışında takım çalıştırıp ülkesine bu şekilde hizmet etmeyi planladığını iletti.