Trabzonspor, en son Atletico Madrid'in yakın takibe aldığı Burak'ın sözleşmesindeki "5 milyon euro'ya serbest kalır" maddesindeki rakam 20 milyon euroya çıkarılacak.

Trabzonspor, son yılların en önemli ekonomik hamlesini yapmaya hazırlanıyor. Bu sezon attığı 25 golle ligi kasıp kavuran ve Avrupa devlerinin de dikkatini çeken Burak Yılmaz için önümüzdeki günlerde dev bir adım atılacak.

"TÜRKİYE'NİN ŞU ANDA HENRY'Sİ"



Ajax'in talip olduğu bilinen, en son Atletico Madrid'in radarına giren Arda Turan'a danışıp "Türkiye'nin şu anda Henry'si" cevabını alan İspanyol kulübü de Burak'ı yakın takibe almıştı.

"5 MİLYON EURO'YA SERBEST"



Burak'ın 2015'e kadar uzattığı sözleşmesindeki "5 milyon euroya serbest kalır" maddesinde değişiklik yapılacağı öğrenildi. Bordo Mavili yönetim, bu maddedeki serbest kalma rakamını 20 milyon euro'ya çıkarmanın hesabını yapıyor.

SOW İLE KIYASLANDI



Bordo Mavililer'i harekete geçiren olay ise Fenerbahçe'nin Moussa Sow transferi oldu. Kariyerinde sadece geçen sezon 20 gol barajını aşan Senegalli için 10 milyon euro bonservis bedeli ödendiğini gören yönetim, Burak'ın 'Trabzonspor'a para kazandırmadan gitmem' sözüne rağmen sözleşmesindeki rakamı 20 milyon olarak belirlediği öğrenildi.

Yıldız golcünün de eklenecek maddeye olumlu baktığı ve imzaların lig bitmeden atılacağı iddia edildi.