Serhat Ulueren (Vatan): Sercan ve Engin’e bravo!

ÖNCELİKLE dünkü maçın devre arasında, futbolcudan başka her şeye benzeyen Engin’in kulüple ilişkisini keserdim. İşte bir futbolcu kendisine sahip çıkan bir teknik direktörü ancak böyle satabilirdi. Hakeme saldırıdan ve küfürden 11 maç ceza almışın, tüm camia “Gönderin” diye tempo tutuyor ve Fatih Terim “Olmaz, ben futbolcuma sahip çıkmalıyım, göndermeyeceğim” diyor. Peki sen ne yapıyorsun? Oynamadığın 11 haftada yan gelip yattığın skandal performansınla ortada.

VERDİĞİN tüm paslar rakibe, durarak oynuyorsun, yetmezmiş gibi verdiğin kötü pastan dolayı formanı parçalıyorsun. Soyunma odasında da muhtemelen Fatih Hoca’ya “Rakip formamı yırttı” demişsindir. Hâlâ sigara ve alkol kullandığını duyuyorum. Aslında tüm kötü alışkanlıklarına tövbe etmen ve herkesten daha fazla çalışman gerekirken dibin dibini görmek üzeresin. Bu kötü huylara sahip bir oyuncunun Terim’in G.Sarayı’nda değil, hiçbir takımda yeri olmamalı.

Ve Sercan. 22 yaşındasın. 3 yıl önce bonservisine 10 milyon dolar ödenecekti. Türkiye’nin en yetenekli yıldızı olarak gösteriliyordun. Sen ne yaptın? Hep suçu hocalarında buldun. Menajerinle her hafta konuşuyorum, o bile senden ümidi kesmiş. Gençsin, kanın kaynıyor, G.Saray’da oynadığın için kızlar etrafında pervane oluyor ve sen bu tuzağa düşüp yok olmak üzeresin.

devamı 2.sayfada...


Levent Tüzemen (Fotomaç) Ciddiyetsizlik Kaybetmek futbolun içinde var ama inanmaz, yardımlaşmaz ve ciddiyetten uzak oynamaya çalışırsan rezil olursun. Galatasaraylı futbolcular, 1461 Trabzon karşısında skor 2-1'e geldikten sonraki süreç hariç sahada rakibi küçümser bir görüntüdeydiler ve "Biz nasılsa bu maçı kazanırız" havasında mücadele ettiler.
Galatasaraylı futbolcuların bir bölümü"Biz kupa oyuncusu muyuz, diğerlerinden ne farkımız var" zihniyetindeydi. Bir metreye pas veremediler, ikili mücadeleleri kaybettiler.
Kaka mı, Sneijder mi, yoksa Diego mu alınsın tartışmaları bir kenara konulup, kupa maçında konsantrasyondan ve ciddiyetten uzak oyuncuların Galatasaray'da devam edip etmemeleri öncelikle tartışılmalıdır.

1461 hak etti
Küçük-büyük takım, önemliönemsiz maç ayrımı yapan oyuncularla birçok kulvarda hareket edilemez. Galatasaray, 1461 Trabzon'a bu zihniyetteki oyuncular yüzünden elendi.
Manchester United'ı**1 TT Arena'ya çıkardığı kadrodaki oyuncular mücadele ederlerken "Biz ikinci takımın oyuncularıyız" felsefesiyle mücadele etmediler.
Yüreklerini ortaya koydular.
Çünkü onlar oynadıkları takımın farkındaydılar.
Galatasaraylı oyuncuların bir kısmı 1461 Trabzon önünde hangi formayı giydiklerinin farkında bile değillerdi.
Küskünlük, ciddiyetsizlik, laubalilik, son 20 dakika hariç Galatasaray'ın üzerine yapışmıştı.
1461 Trabzon hakkıyla turladı.

devamı 3.sayfada...


Cüneyt Tanman (Bugün): 1461 Trabzon FACİASI  

 

 

Ligde oynanan son Sivasspor maçının kadrosuna baktığımızda tam 10 oyuncu değişmiş.

Ama yine de sahadaki isimler ligde derece yapacak bir kadro. Bakıyorsunuz sahada tam fiyasko. Kalesinde ikinci golü görene kadar Galatasaray adına gol pozisyonu yoktu.

İkinci golü yedikten sahadaki oyuncucular gerekeni yapmaya başladılar. Ama adama sorarlar ‘70 dakika neredeydiniz?’ 1461 Trabzonspor’un gol dahil ilk yarıda üç pozisyonu ikinci yarıda da gol ve pozisyonları var.

Koca Galatasaray’ın elle tutulur bir tarafı yok. Hele bazı oyuncular var ki.. Bunlardan en önemlisi Cris tabii ki. Stoperde deyim yerindeyse döküldü.

Ama maç doldur boşalta dönünce mevki değiştiren Cris iyi oynasa da gecenin kötülerindendi. Tek özelliği tecrübe diye alınan bir oyuncu 18’de öyle topa girmemeli.

Forma hasreti çeken Gökhan Zan Galatasaray adına takımın en iyisi. Ayrıca Hamit’i tanımak damümkün değil. Son olarak şu belirtmek gerekir ki bu mağlubiyet Fenerbahçe’nin Pendik faciası gibi tarihteki yerini almıştır.





devamı 4.sayfada...



Mustafa Sapmaz (Akşam): Filizlenen rüya! On bir oyuncusunun yedisi Trabzon kökenli 1461 Trabzonspor'un...  
Bu takım bir dönem mahallelerinin her karışında futbolcu fışkıran memleketin, adeta yeniden filizlenen rüyası!
Bırakın Galatasaray'ı elemelerini, devreyi önde bitirmeleri bile 'Bizim uşaklar, Jankogillerden iyi mi?' tartışmasını da alevlendirmeye yeter de artardı.
Sezon başında Trabzonspor, süper ligde fırtınaya tutulmuş taka misali dolanırken; 1461, bir alt ligde fırtına gibi esiyor ve şehrin her metrekaresinde bu konuşuluyordu.
Taa ki, Sadri Şener 'Her biri Burak Yılmaz olmuş' diyene kadar.
Dün gece Burak Yılmaz kadar iyi oyuncuları yoktu, ama rakibinin hamlelerine karşılık verecek saha içi organizasyonuna sahip bir takımları vardı.

ŞANSSIZ ANLAR
Hemen açalım! Galatasaray maça oyunu geniş alanda oynamak isteyerek başladı. Topa sahip olup, yönünü çevirerek rakibinin yerleşim hatalarından pozisyon çıkarmayı amaçladı.
Bunda başarılı olamadılar, çünkü hızlı değillerdi.
Ancak ondan da önemlisi rakipleri 1461, dar alanda oynama yanlışına düşmedi. Bu sayede baskı yemediler.

devamı 5.sayfada...

Uğur Meleke (Milliyet): B Takım faturası

Türkiye Kupası, adaletsiz formatı gereği, geçen yıl play-off oynayan 8 takım için hazırlık maçları serisi hüviyetinde. Beşiktaş (4’üncü turdan itibaren) bu hazırlık maçı programını iyi kullandı, 5-6 asın yanına 5-6 alternatif oyuncu ekleyerek aktif kadrosunu genişletti. 11’er yedek kullanan Terim ve Kocaman’sa “11 benzemez”  görüntüleri nedeniyle çok iyi veriler elde edemediler bu maçlardan.

Galatasaray’ın, Balıkesir kadrosundaki 11 adamdan hiçbiri takip eden lig maçında 11’de çıkmadılar. Balıkesir karşısında yüzde yüzlerini veren ve çok etkili oynayan Elmander’le Emre dahi yoklardı Antep 11’inde... Durum böyle olunca 1461 Trabzon maçına çıkan 11 adamın da kafasında muhtemelen derbide sahaya çıkmayacakları hissi oluşmuştur. Bu A takım/B takım keskin ayrımıyla dünyada hiçbir teknik direktörün iki cephede başarılı olduğunu hatırlamıyorum. Eğer iki ekip arasında geçişler varsa, B takımdakiler ancak motive olacaklardır kupaya...

Galatasaray 11’inin bu motivasyon sorununun yanı sıra bir de bireysel performans sıkıntıları söz konusuydu: Dün gece TT Arena’da jogging yapan kişi, Altıntoplar’ın bizim bilmediğimiz gizli bir üçüncü kardeşi değilse, Hamit’in bu haliyle derbide yer alma şansı zayıf gibi. Gökhan Zan kusursuz performansını sürdürüyor ama Cris o kadar kötü ki, yedek kadroda bile sırıttı, yenilen iki golde de hatalıydı. Terim en azından kupada (kariyerlerinde uzun süre stoper oynamışlıkları olan) Hakan, Ceyhun veya Çağlar’ı savunmanın göbeğinde deneyebilirdi bence.  
14’te Sercan şanssız biçimde sakatlanınca oyuna Aydın’ın girmesi de başka bir enteresan detay. Devre arasında Kaka’yı isteyen Terim, kulübedeki tek 10 numara özellikli genci (Furkan’ı) bu aşamada deneyebilirdi sanki.
Terim, iki fırsat maçından çok fazla bir veri elde edemeden kupaya veda etti. Tutarlı oyunuyla galibiyeti hak eden 1461 Trabzon’da ise gruplarda Göksu’yu, Kadir’i ve Abdullah’ı biraz daha yakından izleyebileceğimiz için mutluyuz.