Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılaşmada Trabzonspor sahadan 4-1 galip ayrıldı.
Karşılaşmada Trabzonspor'un gollerini 7. dakikada Popov kendi kalesine, 56. ve 79. dakikalarda penaltılardan Burak Yılmaz ve 65. dakikada Mustafa Yumlu attı. Gaziantepspor'un tek golünü ise 69. dakikada Marek Sapara attı.


Spor yazarları dün akşam oynanan ve sahadan 4-1'lik farklı bir skorla ayrılan Trabzonspor için şunları yazdı;

TÜRKİYE GAZETESİNDEN ÖMER FARUK ÜNEL...

"25.dakikada Tolga belki de sezonun kurtarışını yaptı. 
Maç bu dakikada Trabzon’dan yana direksiyon kırmıştı. 
Popov, “yetmez” deyip bir de penaltıya sebep olunca sahada Antep diye bir takım kalmadı. 
Hikmet Karaman, 3-0’a razı değildi. 
Kontrolü o kadar kaybetmişti ki, yılların tecrübesi sahaya 7 yabancı sürdü. 
Maçı 4 gol de atsa kazanamayacağı bir hale getiriverdi. 
Trabzon zahmet etmesin!.. 
Sahada Popov, kenarda Hikmet Hoca işi bitiriverdi. 
Kamil Abitoğlu’nun çaldığı 3 penaltıdan 1 ve 3’üncü inandırıcı değil. 
Dolayısıyla kırmızı kart da haksız!.. 
Hakem bir tarafa, ya teknik adam!.. 
Daha düne kadar ekrandan ders veren Hikmen Karaman’a böyle bir skandalı hiç yakıştıramadık... 

POPOV- KARAMAN ŞOV! 
Bulgar oyuncu kendi kalesine gol attı, penaltı kaçırdı. Olmadı bir de penaltıya sebep oldu. Hikmet Hoca, bu oyuncu için hiçbir tedbir almamış, hep Burak ve Olcan’ı hesap etmiş, Popov’u hesaba hiç katmamış. Hikmet Hoca bir de 7 yabancı oynatınca maç maç olmaktan zaten çıkmıştı"

ZAMAN GAZETESİNDEN HAYRİ BEŞER
Gaziantep ofansif oynadığı için Trabzonspor'un işi kolaydı. Adeta her şey savunmanın arkasına sarkarak pozisyon bulmasına formatlanmıştı ev sahibi ekibin. Ancak Colman başta olmak üzere orta sahanın yeterince üretken olamamasının yanı sıra final pasları ve son vuruşlardaki beceriksizlik yüzünden ilk yarıda farkı artıramadı Bordo-Mavililer. Burak çok çalışmasına rağmen, gol noktalarında kendi vasatının gerisinde kaldı. Yine de ikinci yarıda kazanılan penaltılar sayesinde geceyi iki golle tamamladı. Mustafa Yumlu'nun kafa golü ise bu oyuncudan elde edilebilecek çok yönlü verim anlamında dikkat çekiciydi. Ve Antep'in 4 dakikalık bir süreçte sahada 7 yabancı ile mücadele etmesi... Bu, Hikmet Karaman titizliğindeki bir teknik adam için tahayyül edilemeyecek bir şanssızlıktı.

MİLLİYET GAZETESİNDEN SELÇUK DERELİ
Karşılaşmada her iki takımın performansından çok hakem kararları, futbolcu kandırmacaları
ve yedek kulübesindeki hatalar zinciri öne çıktı.
Maçın hakemi Kamil Abitoğlu çok kötü bir yönetim gösterdi. Özellikle penaltı kararlarında skandal değerlendirmeler yaptı. Karşılaşmanın ilk penaltısında Cech’in topa yapmış olduğu müdahaleyi hakem Popov’a yapılmış olarak değerlendirdi ve hatalı bir karara imza attı. Aslında burada penaltı vermektense aldatmadan dolayı Popov’a sarı kart göstermesi gerekiyordu. Sonrasında Popov’un Mustafa Yumlu’ya yapmış olduğu müdahale ise net bir penaltıydı, hakem burada doğru karar verdi. Oyunun son bölümlerinde Burak’ın kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda Karcemarskas’ın müdahalesi çok net topaydı ve topa da temas etti. Ancak Burak müdahale kendisineymiş gibi kendini yere bıraktı. Hakem de buna aldanarak hatalı bir penaltı ve kırmızı kart verdi. Oysa Burak’a aldatmadan sarı kart göstermeliydi.
Futbol müsabaka talimatının 22. maddesinin E bendinde açık olarak şu belirtilir: Bir takım 6 yabancıdan fazla oyuncu sahada bulundurursa hükmen mağlubiyetine karar verilir. Bu maçıGaziantepspor kazanmış olsaydı, o zaman bu hatayı teknik heyettekiler kime nasıl anlatacaklardı?


SABAH GAZETESİNDEN ÖMER ÜRÜNDÜL
Dün gece Gaziantepspor ve Hikmet Karaman açısından çok kötü bir gece oldu. Stoperdeki tercihleri yanlıştı. Ayrıca uzun zamandır maç eksiği olan ve hazır olmayan Sezer'i bu karşılaşmada sahaya sürmesi yanlıştı. Ama en önemli yanlışı Trabzon'a karşı bir de Burak faktörü varken defans bloğunun arkasında sürekli genişlik bırakmasıydı. Bu adeta bir intihar taktiğiydi.
Popov önce kendi kalesine gol attı. Sonra çok kötü bir penaltı kullanarak topu auta attı ve sonrasında çok gereksiz bir penaltıya neden oldu. Onun için de olumsuz bir geceydi. Bütün bu hatalar zincirinin üzerine 7 yabancıyla 4 dakika oynadılar. Bunun üzerine fazla söze gerek kalmıyor


VATAN GAZETESİNDEN ÖMER GÜVEN
Popov’dan başlayalım. Dakika 5, Trabzon korner kullanıyor ve Popov takım arkadaşlarına yardım etmek için iyi niyetle yardıma geliyor ama topu kendi ağlarına gönderiyor. Dakika 20’de Popov bu sefer kendisini affetirmek için penaltı kullanıyor ve direğin dibinden topu auta atıyor. Ve dakika 56, yine Popov sahnede. Mustafa’yı ceza sahası içinde yaka paça indiriyor. Burak penaltıyı atıyor ve maç bitiyor: 3-0.

-GELELİM
hakem Kamil Abitoğlu’na. 18’de Popov ceza sahası içinde düşüyor. Penaltıyla bırakın yakından uzaktan akrabalığı yok. 54’te Burak Karcemarskas ile karşı karşıya. Kaleci çıkıyor ve topu ayağıyla uzaklaştıryor. Abitoğlu yine uzaktan bile akrabalığı olmadığı pozisyonda ‘penaltı’ gösteriyor..

-GELELİM
deneyimli hoca Hikmet Karaman’a. Öncelikle şunu söylemek gerek, şimdiye kadar kulübede yerinde duramayan hoca dün sanki afyon yutmuş gibi durgundu. Takımı 4 dakika 7 yabancıyla oynatarak affedilmez bir hatanın altına imza attı. Hadi diyelim ‘Affı yok ya’ Karaman daldı, peki yardımcıları ne yapıyor. İsimleri üzerinde ‘Yardımcı’ hocalar.



FOTOMAÇ GAZETESİNDEN OLCAY ÇAKIR

Aslında mevsimi gelmişken, ortam da hazırken, "penaltıları irdelenmeli"

Trabzonspor'un...

Fırsat bu fırsat birileri için!

Geçen hafta Antalya'da yaşanan penaltı rezaleti sonrası bu karşılaşmanın, hafızalara; "bakın size de yapıldı" şeklinde "penaltı uygulamaları" ile nakşedileceğini öngörmüştük!

Detaylar çok da önemli değil!

Yaratılan algı önemli burada!

Küçük bir hesap hatasıyla dediğimiz oldu.

Aleyhte böyle bir saçma penaltı beklemiyordum açıkçası!

Hakemin kafası karışıktı, yardımcıları da ona eklenince, ortaya bu tablo çıktı! Trabzonspor'un kazanacağı maçın önüne başka şeyler geçti!