Liverpoollu Suarez'in, Stoke City maçındaki hareketi yankı bulmaya devam ediyor. Olay Ada'da zaten gündem olan yabancı futbolcuların İngilizler'e göre kendini daha çabuk yere bırakıyor tartışmasını ateşlerken, konuyla ilgili son açıklama FIFA'nın 2. adamından geldi.

FIFA Başkan Yardımcısı Jim Boyce, Suarez'in son hareketini 2-3 kez gördüğünü söyleyip ekledi: "Bu bir kanserdir"

Kendini yere bırakmanın hilebazlık ve üçkağıtçılık gibi bir şey olduğunun altını çizen Boyce, "Bu tür hareketler futbolda kanser gibi. Herkese yayılabilir. Bu yüzden böyle bir hareketi yapmaya deneyenler, ağır bir şekilde cezalandırılmalıdır" şeklinde konuştu.

Ancak, Stoke City menajeri Pulis'in de maç sonrası" 3 maç ceza almalı" diye feryat ettiği Uruguaylı forvet için bu konuşmalar pek önemli değil gibi.

25 yaşındaki futbolcu yaptığı açıklamada, "İnsanların ne söylediği umurumda değil. Herhangi bir menajer, benim hakkımda istediğini söylesin, beni hiç etkilemiyor. Ben kendi oyunuma devam edeceğim. Kendimin ve takımımın oyunuyla ilgileneceğim. Başka bir şeyle değil" ifadelerini kullandı.

Bir ilginç açıklamada Stoke City'nin kanat oyuncusu Michael Kightly'den geldi.

Meslektaşının yaptığı hareket nedeniyle oldukça sinirli olan Kightly, "Suarez'e küçücük bir dokunuş yapsak bacağı kırılmış gibi çığlık atıyor. Siz de 'acaba canı mı yandı! diye düşünüyorsunuz. Ama 10 dokunuştan 9'u bu şekilde değil. Hakemler de onu damgalamış durumdular. Bazen oyuncular, rakibin geldiği yöne doğru hamle yapar. Bu oyunun içinde vardır ve penaltı kazanır. Ancak hiçbir müdahele olmadan kendini yere bırakmak, futbol için iyi bir şey değil" dedi.