Trabzonspor Sportif Direktör olarak görev yapan Süleyman Hurma, bugün Başkan Hacıosmanoğlu’nun da katıldığı bir törenle sözleşmeye imza attdı. 

Süleyman Hurma daha önce Trabzonspor’da çlaıştı. Alanında Türkiye’de yi iyi insanlardan bir tanesi Bizim için en önemli özelliği Trabzonsporlu olması. Önümüzde ki sene ne olursa olsun Trabzonspor’un özlenen Şampiyonluğunu yaşatmak arzumuz. Bu doğrultuda bizlere katkısı olacağına inanıyoruz. Toplantılar yapıyoruz. Bugün içinde önemüzde ki sene Trabzonspor sevdalıların özlediği şampiyonluğu yaşatırız. Şimdiden yuvasına hoş geldin diyorum. Burada yarım kalmış hesabı vardı. İnşallah önümüzde ki sene Trabzonspor’un şampiyonluğuna büyük katkı yapanların başında olur. 
Süleyman Hurma: 
Öncelikle hepinize teşekkür ediyorum. Tanıdığım arkadaşlarımın saçları biraz beyazlamış. 10 yıl bir yerde çalıştıktan sonra ayrılmak çok zor. Kemikleşmiş ilişkileriniz oluyor. Bu ayrılığı benim için kolaylaştıran şey evime geliyor olmam. Burada 3 tane şampiyonluk kaybettik. Dramatik bir şekilde kaybettik. Şimdi onu almamız lazım. Bu zemin ve şartların  buna çok uygun olduğunu düşünüyorum. İnşallah kulübün yöneticileri taraftarlarımız, teknik kadro ve futbolcularımız hep beraber Trabzonspor’un bütün güçlerini maksimum kullanarak başaracağız. Kendimize güvenimiz tam. Korkumuz yok. Rakiplerimizden daha iyi olduğumuzu biliyoruz. Toplumun desteği ile inşallah başarılı oluruz. 
Bana destek veren Trabzonspor taraftarlar ve camiasının büyük memnuniyeti var. Bundan dolayı teşekkür ediyorum. 

İBRAHİM HACIOSMANOĞLU: Futbolun başına geldi. Sportif direktör olarak. Bütün birimler kendisine bağlı. 

SÜLEYMAN HURMA: İsimsiz futbolcuları pazarlayan bir vitrininiz var. Yarışmacı takımın başına geldiniz. Trabzonspor’un birinci derece nelere ihtiyacı var?
Biz tabi Anadolu takımlarında çalıştığım için bu süreçte, Erzurum’da Samsun’da. Son olarak Kayseri’de. Oyuncu izlemeye gittiğimizde oyuncuların bir bütçesi var. İstisnai durumlarda 500 bin Euro’luk oyuncular aldık. Onları 10 milyon 9 milyon oyuncuları sattık. O maçları 3-4 milyon euroya alınacak oyuncuları da izledik. Sonra onların 40-50 milyon Euro satıldıklarını biliyoruz. Daha önce Trabzonspor’da ki arkadaşlara biz bunları alamıyoruz siz gidin alın dedik. Eğer dediğimiz dinlenseydi…
Şuan taraftarlar şampiyonluk bekliyor. Büyük takım küçük takım ayrımı yapmak istemiyorum. Ama deneyim konuşuyorsak, ben o deneyimi ülkemizin en büyük kulüplerinden Trabzonspor’da yaptım. O dönem de oyuncular bulduk. Ama onların ismini söylemek istemiyorum. O dönem bize ağabeylik yapmış kişileri incitiriz. 
Trabzonspor transfer yaparken niye yaptığını bilecek. Burada çok ciddi kadro var. Onların elinde portföy var. Ben buraya her şeyi değiştirmeye değil, katkı vermeye geleceğim. Geçmişle ilgili sıkıntım yok. 
Trabzonspor amacına uygun transfer yapacaktır. Hocamızla görüşüyoruz. Sayın Başkan ile de görüştük. Bu transfer çalışmaları bir yandan sürüyor. İnşallah kampa kadar transferleri bitirmiş oluruz. Hepimizi memnun edecek bir takım oluştururuz. 
Kolbastı oynatması…
SÜLEYMAN HURMA: Bazen Trabzon’da oynadığımız maçta benim sevindiğim de söylendi. Trabzonspor’da onurlu haysiyetli düzgün insanlar yetişir. Onlarda gittikleri yerle özdeşleşir. Onlar da işlerini profesyonelce yapar. Benim de gayet tabi ki sevinçlerim oldu. Asla bir takıma terbiye sınırlarını geçmeyeceği için o yönde bir şey olmaz. 
Kolbastı ile ilgili benim o konuyla uzaktan yakından ilgim yok. Yapan insanlar ne düşündü bilmiyorum. Kayseri stadında 61. Dakikada Trabzon diye bağırılır. PTT 1. Ligde Şampiyon olduğumuzda orada insanların yarısı Trabzonspor atkısı ile tur attılar. Bunlardan biri de bendim. Eleştiri yapan arkadaş neyi düşündü bilmiyorum. Trabzonsporluluğumu veya profesyonelliğimi biriyle tartışacak durumda değilim. İnşallah yapacağımız işimizi herkes ne yaptığımızı görecek. 
O ben gelmeden önce başlamış transfer. Kulüp bölümünde o dönem Kayseri adına işlem yapıyordum. Benim görüşüm özellikle Okay dünya starı olacak bir oyuncu. Trabzonspor o işi yaparak doğru bir iş yaptı. Alper kesinlikle ileriye atak yapabilecek, önümüzde ki yıllarda değerli bir oyuncu olacak. Hakan’ı da siz biliyorsunuz. Devre arısında kendi kalecimi Trabzonspor’un ihtiyacı var diye vermiştim.
HACIOSMANOĞLU: 
İstediğimiz yerde değiliz. Mazeret çok sayıda sayılabilir. Her halde hiçbir takımın başına bu kadar sakatlık gelmez. Bu sezon aslında şansızlıklar ve bizim de hatalarımız var. En rahat şampiyon olacağımız sezon du bu sezon. Onu kaçınmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. 2 kere yendiğimiz Galatasaray Şampiyon oldu. Söylenecek çok şey var. Ama geçmişe takılmadan bizim tek düşüncemiz Trabzonspor sevdalılarını mutlu etmek. Onu da çalışmasını gerek hocamız gerek sportif direktörümüz yapıyor. Önümüzde ki sene Trabzonspor sevdalıların özlediği şampiyonluğu onlara yaşatacak performansı ortaya koymak tek amacımız. Bunu da yapabileceğimize inanıyoruz. Rakiplerin durumları bizden iyi değil. Planlamayı iyi şekilde yaparsak, eksik olan mevkileri katkı sağlayacak oyuncularla önümüzde ki sene azim ve hırsla bütün alt yapı takımlarımız kupa kaldırdı sırayla bu seneye A takıma da gelecek. 
EKONOMİK SIKINTI: 
HACIOSMANOĞLU: 
Rakiplerimizin ödeme yaptığı sıkıntılar var. Biz bir iki ay ödeme yapmadık mı ortalık yerinden kalkıyor. Bu Trabzonspor’a nasıl zarar veririz, yönetimleri göndermek için kurumu düşünmeden, kuruma zarar verdiklerinin gerçeğidir. Trabzonspor bu sezon bir maçtan önce oyuncuları toplayıp bana ifadesi “Ben 7 senedir buradayım. Böyle ödeme şekli görmedim” diyen Onur’du. Trabzonspor hiçbir zaman basında yer aldığı gibi sıkıntı yaşamadı. Ama dönem dönem insanın gardı düşüyor. Antep ve Konya maçlarına yenildikten sonra ödeme yapma şeklimiz de değişiklik oluyor. Şevk kırıklığı oldu. Ama adı geçtiği gibi Trabzonspor sıkıntıya düşüyor art niyetli insanların çıkardığı şeyler. Bizim oyuncularımıza teklifler var. Bu haber çıkıyor. Ama burada konuşulan burda kalmıyor. Acaba o oyuncular serbest kalır mı diye o insanların ekmeğine yağ sürüyorlar. Kamu oyu bunu değerlendirecek. Trabzonspor’un gerçek sevenlerinin kim olduğunu kamuoyu çok iyi değerlendirecek. Bu konuşan insanlar benle beraber şehirde gezse kime tepki gösterildiğini görecek.

DAVUTOĞLU’NUN AVNİ AKER’DE MAÇ OYNAMASI.. HABERİ VAR MIYDI?
Formaları da biz gönderdik. Sayın Başbakanımızın kulübü ziyaret edeceği programda yoktu. Bende o gün Trabzon’a gelecektim. Ama gelemedim. Kendisine izah ettim, teşekkür ettim. Şimdi Ben kimseye cevap vermiyorum. Herkes konuşuyor. Bazen konularını kaybeden insanlar gündemde kalmak için birilerine bir şey söyleyecekler, biz de cevap vereceğiz. Bende karar aldım. Aylardır konuşmayacağım. Kanuni suç içeriyorsa, avukatlara talimat verdim. Bu malum şahsın bana karşı olan düşmanlığı kendi liderine destek vermemden kaynaklanıyor. Gurur duyması gerek. Aksine, o günden beri bizi başkanlıktan nasıl indiririz hesap ediyor. Biz işimize bakıyoruz. Bizim Trabzonspor’a bilerek zarar vermeyeceğimizi Cenabı Allah biliyor.

TRABZONSPOR BAŞKANI SÜRE Mİ UZATIYOR.. KONGRE NE ZAMAN YAPILACAK?
Bizim şampiyonluğumuz çalanların bu konuyu nasıl kullandığını dünya biliyor. Önemli makamda olanların bu konuyla ilgili mücadele vermediği yerde. Bizi Trabzonspor kongre üyeleri 2,5 seneliğine başkan seçti. O gün ki divan başkanlığının yetersizliğinden kaynaklanan durumdan dolaylı delegenin iradesiyle seçilen başkana herkesin saygı duyması lazım. Ben kendimi orada yetersiz oyla seçilen başkan değil, tamamen yeterli şekilde seçilen başkan olarak süremizi tamamlamaya çalışıyorum. 3 aylık seçim olsa ne yapacaksınız. Aralık ayında süre bitiyor. Herkes konuşanların bugün tamamen karşımdaydı şimdi yüzde 50’si yanımda. O zaman kinden daha güçlü durumdayım. Yarın seçim yapılsa o zaman ki ortamda daha rahat seçime gireceğim. Şuna da 2 ay sonra seçim olacak diye bekliyorlarsa 2 ay daha var. Ona hazırlık yapsınlar. Çatı aday diyorlar. Tek arzum o çatı adayın oluşturulması sizin dediğiniz şahsın onun başında olması ve benimde onla seçime girmem. 
Bir denizcilik şirketi aidatları ödemiş. Avukatlar araştırıyor. Adı geçen denizcilik şirketi o dönem KAP’a bildirilmiş ve reklam anlaşması yapılmış. Bu konuları temele dayalı bir takım şeyler söylerseniz o zaman kamuoyu takdir eder. Bundan sonra kim ne derse desin cevap vermiyorum. 
Herkes beklesin. Aralık ayında Tekirdağ veya başka bir yere gidip 1 hafta daha uzatamayız. 6 ay kalmış. Herkes hazırlığını yapsın Trabzon camiası doğruları biliyor, kararları biliyor. Herkes de ona saygı duyar.