Futbolda yılın davasına dönen şike davasında açılan dosya bu hafta kapanacak! Etik Kurulu ve Disiplin Kurulu'na hem yazılı hem de sözlü savunma veren ve ardından PFDK tarafından cezaya çarptırılan kişiler, pazartesi günü Tahkim Kurulu'nun huzuruna çıkacak.

Tahkim Kurulu, şike cezasına çarptırılan tutuksuz kişileri İstinye'de diğerlerini ise Metris'te dinleyecek. Pazartesi başlayacak olan savunma sürecinin ardından Tahkim Kurulu nihai kararını ise hafta içinde verecek.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 16 kulüp ve 55 kişiyle ilgili verdiği cezalara Trabzonspor ile Bursaspor itiraz etmiş ve dosya Tahkim Kurulu'na taşınmıştı.

Öte yandan Tahkim Kurulu, olaylı Fenerbahçe - Galatasaray maçıyla ilgili kararını 25 Mayıs Cuma günü açıklayacaktı ancak Fenerbahçe avukatlarının sözlü savunma vermek için talepte bulunması kararın açıklanacağı zamanı değiştirdi.

Fenerbahçe Kulübü'nün 'sözlü savunma' talebini kabul eden Tahkim Kurulu, sarı-lacivertli kulübün avukatlarının sözlü savunmalarını önümüzdeki haftaiçi dinleyecek. Sözlü savunmaların alınmasının ardından üyeleri arasında bir oylama yapacak olan Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun verdiği 6 maçlık ceza hakkındaki kararını açıklayacak.

SPORX/Fatih ŞAMLIOĞLU