Öncelikle bazı tespitler yaparak başlayayım… Takıma 'futbolcu' diye milyonlarca lira harcanarak alınanların 'döküntüsüne' tanıklık edince, hele hele de 6 milyon Euro'luk Waris'e bakınca transfer mühendissizliğinin ne demek olduğunu daha iyi anlıyorsunuz!
Yetmiyor…

Sol beke yaklaşık 4 milyon Euro'luk yatırım yapıyorsunuz ancak 'çakma sol' Mustafa Akbaş orada. Sağ bekte 'boza gibi akan' Bosingwa'yı ısrarla stoperde oynatıyorsunuz.
Stoper Medjani'yi orta sahaya koyuyorsunuz. Futbolun doğasıyla dalga geçiyorsunuz. Bir de kanat oyuncusu diye getirdikleriniz 'orta' yapmayı bilmiyor. Bu tabloda maç kazanmayı umuyorsunuz!
Bitmiyor, stoper Uğur ile Medjani'yi forvet oynatacak kadar çılgın atıyorsunuz.
Bunları okuyunca Trabzonspor'un ne oynadığını daha doğrusu neden oynayamadığını anlıyorsunuz zaten! Trabzonspor'un 3 önemli ismi yoktu… Mehmet Ekici, Özer ve Cardozo olmayınca ne orta saha hâkimiyeti ne organizasyon ne de futbol görebiliyorsunuz. Takımın hiçbir tarafı çalışmıyor her tarafı aksıyor.
Peki, neden? Trabzonspor şampiyonluğunun elinden alındığı 2011 sezonundan bu yana bir türlü toparlanamıyor.
Hem kulüp hem yönetim hem de futbolcu kadrosu açısından bozulan psikoloji düzeltilemiyor. Hastalıklı yapı aynen devam ediyor.
Trabzonspor'un hastalıklarından kurtulmasının tek yolu, doğru insanlarla doğru işler yapmaktan geçiyor. Yanlış insanlarla doğru işler 
yapamazsınız!