Finali Yerinde İzledi

Yeni sezonda yarışmacı bir takım oluşturmanın gayreti içinde olan Çaykur Rizespor’da teknik adam Hikmet Karaman, transfer için startı verdi. Önceki gün Polonya’da Ukrayna temsilcisi Dnipro ile İspanya ekibi Sevilla arasında oynanan UEFA finalini tribünden izleyen teknik adam Hikmet Karaman not defterini doldurarak döndü. Ukrayna temsilcisi Dnipro’nun 27 yaşındaki kalecisi Denis Boyko başta olmak üzere 29 yaşındaki defansif orta saha oyuncusu Jaba Kankava ve Ukrayna futbolunun yıldızı olarak gösterilen Evgen Konoplyanka’yı listesine ekleyen Karaman, bu izlenimlerini yönetimle paylaşacak.

Ukrayna’nın Yıldızı Konoplyanka

Kaleci Denis Boyko’nun 2017 yılına kadar sözleşmesi devam ediyor. Ukraynalı eldivenin bonservis fiyatının 4 milyon euro olduğu belirlendi. Gürcü orta saha oyuncusu Jaba Kankava’nın ise sözleşmesi 2018 yılında sona eriyor. Tecrübeli oyuncunun da bonservis ücreti 2,5 milyon euro. Evgen Konoplyanka’nın ise sözleşmesi 30 Mayıs 2015 itibari ile sona eriyor. Dnipro Kulübü, yıldız oyuncuyla yeni bir sözleşme imzalamadı. 25 yaşındaki oyuncu Konoplyanka’yı Liverpool, Tottenham, Borussia Dortmund, AS Roma ve Inter’in istediği öğrenildi. Konoplyanka’nın transfermarketteki bonservis bedeli ise 16 milyon euro.
 
Karaman’ın Gözdesi

Büyük bir sürpriz yaparak UEFA Avrupa Ligi’nde final oynayan Ukrayna temsilcisinde kaleci Denis Boyko, özellikle Napoli ile oynanan rövanş maçında ortaya koyduğu performansla dikkatleri üzerine çekmişti. Müthiş kurtarışlar yapan Boyko, Dnipro takımını UEFA finaline taşıyan isimlerin başında gelmişti. Yeni sezon için kaliteli yabancı bir kaleci arayan Karaman, Denis Boyko’nun mutlaka alınması konusunda yönetime rapor sunacak. Gürcü oyuncu Jaba Kankava da Karaman’ın gözdelerinden biri. Ukrayna futbolunun yıldızı Evgen Konoplyanka’nın transferi bonservis ücreti olmamasına rağmen Çaykur Rizespor için çok zor gözüküyor. 25 yaşındaki oyuncunun İspanya veya İtalya’ya gitmek istediği öğrenildi.

DENİS BOYKO

D.Tarihi: 29.01.1988 (27)
D.Yeri: Kiev
Boy:  1,97 cm
Kilo: 85 kg
Pozisyon: Kaleci
Kontrat Sonu: 30.06.2017