Eski gol kralı ve milli futbolcu Tanju Çolak, Trabzonspor'dan Galatasaray'a transfer olan Burak Yılmaz'ın işine bakması gerektiğini ifade etti..

Bartın'a gelen Tanju Çolak, Burak Yılmaz ve Milli Takım hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 4 büyük takımda da oynayan Burak Yılmaz'ın eleştirilmesine anlam veremediğini belirten Çolak, "Türkiye'de profesyonel lig yok. Türkiye'de sevgi ve bağlılık var. Dünyada olmayacak kadar 4-5 büyük var. Samsunlu'da, Galatasaraylıda, Fenerbahçelide var. Bartın'da farklı takım tutanlar. Ancak dünya'nın çoğu yerinde herkes kendi memleketinin takımını tutuyor. Burak Yılmaz geçen seneyi zirvede tamamlamış gol kralı olmuş. Trabzonspor'a çok güzel puanlar kazandıran kaliteli bir futbolcudur. İster, istemez ayrılma mekanizması çalıştırıldığı zaman duygusallık yaşanıyor. Türk insanında duygusallık ve fanatiklik var. Takımdan gitmesini istemedikleri için böyle düşünüyorlar. Tabi taraftarlar arasında profesyonel lig hiçbir zaman öne çıkmıyor. Ama futbolcular için profesyonel lig her zaman vardır. Bunda da her zaman duygusallık ön plandadır. İnsanın hedefleri oynamak istediği takımlar olabilir. Burak Galatasaray'ı istedi. Galatasaray'da 5 milyon Euro vererek transfer ettiler. Şu anda da Galatasaray'da oynuyor. Netice olarak Trabzon taraftarı buruk ve mutsuz, çünkü Trabzonspor'un şu anda en büyük sorunu gol atamamaktır. Burak olsaydı 3-4 gol atmış olacaktır. Gollerin getirisi de 5-6 puan olacaktır. Bu puanlar Trabzonspor'u yukarılara çıkaracaktı. Burak işine bakmalı ve gollerini atmalıdır" dedi.

ABDULLAH AVCI'YA DESTEK OLMAK GEREK
Tanju Çolak, Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın kadro tercihi konusunda eleştirildiğini, ancak sahada ter döken futbolcuların emeğine haksızlık yapıldığını belirtti. Çolak, "Futbolun içinde olan o, futbolu izleyende o, teknik anlamda yorum yapmam çok doğru olmaz. Bende bir sporcu ve teknik direktörüm ancak onun ayırdığı gibi zaman ayırmıyorum. Bire bir maçlara giderek antrenörler ile konuşuyor. Futbolcuların kendisi ile konuşarak motivasyonu sağlıyor. Tabi biz iyi oynayan ve oynamayanlara göre yorum yaparız. Onun üstüne çıkamayız. Selçuk neden yoktu? Neden oynatılmadı? Denildi. Bunlar Selçuk'ta Hamit'te oynamasa yapılacaktır. O zaman oynamayanın yerinede aynı şeyler denilecekti. Bu plan, düşünce futbolu bilme özelliğimiz özellikle Türkiye 7 yaşındaki de, 70 yaşındaki de futbolu yorumluyor. Ama onun içince oynamış emek vermiş güneş, kar, çamur demeden mücadele etmiş formasını ıslatarak o sahada ter akıtmış futbolcuların yorumları daha fazladır. O yüzden ben bu konuda teknik anlamda Abdullah Avcı'yı eleştiremem nasıl oynandığını eleştiririm. Kurduğu takıma saygı duymak zorundayız. Neticede önemli olan Türk futbolcusunun ve Türk teknik direktörünün Türk milli takımı yönetmesidir" dedi.

Tanju Çolak, Bartın Manşet Gazetesi'ni de ziyaret ederek, çalışanlar ile sohbet etti. Çolak, ayrıca BAL'da mücadele edecek Bartınspor'a da başarılar diledi.