Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldır’ın Bakanlar Kurulu’na sunduğu sürekli yaz saati uygulaması, teklifi kabul görürse, bundan sonra futbol karşılaşmaları geç saatlerde oynanacak. Bunen etkisi G.Saray’ın direkt katılacağı, Fenerbahçe’nin ise elemeleri geçip adını yazdırmak istediği Şampiyonlar Ligi’nde hissedilecek.

Ya uzatmalara giderse...

Devler Ligi maçları, UEFA kuralları gereği tüm Avrupa’da aynı anda başlıyor. Saatler geri alınmazsa, daha önce 21.45’te oynanan takımlarımızın bu turnuvadaki maçları bundan sonra Türkiye’de 22.45’te başlayacak, 00.30’da bitecek. Eğer ekiplerimiz gruplardan çıkar ve oynadığı maçlar uzatmaya giderse uzatmalarla birlikte müsabakanın biteceği saat 01.00’i geçecek.

Desteklemeyi bırakmayacağız

Yine Trabzonspor, Bursaspor ve Eskişehirspor ile temsil edildiğimiz UEFA Avrupa Ligi’nde de 22.05’te oynanan karşılaşmalar otomatikman 23.05’e kayacak. Bitiş saatleri ise uzatmalar halinde gece yarısı 02.00’ı bulacak. Taraftarlar da genel olarak karşılaşmaların geç saatlerde oynaması konusunda rahatsız. Tribünlerin dolmayacağını iddia eden futbolseverlerin genel görüşü ise, “Her ne kadar zor olsa da, takımımızı desteklemeyi bırakmayacağız” yönünde.

Trabzonspor

61 Gençlik Trabzonspor Derneği Başkanı Özgür Özal: “Böyle şey olmaz. Trabzon, 24 saati yaşayan bir şehir değil. Taraftarların bir çoğu uzak ilçelerden
dolmuşla maça gidip geliyor. Bu insanlar hafta içi maçlarında ertesi gün nasıl işe gidecekler.”

Fenerbahçe

Grup CK’dan Alpaslan Özçelik: “Cezalı maçlarda takımı kaldırımdan destekleyen, yolları mesafeleri dikkate almayan taraftar için engel değil.”
KFY: “Bu durum uzun yoldan gelen taraftarlarımızı etkileyecektir. Ulaşım tedbirlerimizi aldık. çalışmalarımıza başladık.”

Galatasaray

Ultraslan Genel Koordinatörü Oğuz Altay: “Destek konusunda sıkıntı olmaz ama taraftara büyük sıkıntı yaratır. Tribünlerdekiler için olumlu hiçbir katkısı olmaz. ”


Beşiktaş

Çarşı Gru-bu’ndan Serkan Alaydın: “02.00’de maçlar bitiyor. Yazık değil mi. Bizlerin hayatı sadece maç mı. Ramazan ayında sahura kadar yatmayalım maç mı izleyelim!”