Trabzonspor'un resmi dergisinin Eylül ayı sayısında açıklamalarda bulunan Sadri Şener şu ifadelere yer verdi;

"Tek yürek olmalıyız,

Büyük Trabzonsporlular,

Öncelikle ekim ayının hepimize mutluluklar getirmesini diliyorum.

Geride bıraktığımız dönemde yaşadığımız kayıpların aşılması için öncelikli olarak elele vermeli ve güçlerimizi birleştirmeliyiz. Futbolda başarı için sadece bir tarafın üstün gayret göstermesi yeterli değildir.

Camiaların bütünüyle tek yürek olarak hareket etmeleri hedeflere ulaşılmasını sağlayan faktörlerin başında gelir. Trabzonspor’un bu özelliği gösterebildiği dönemlerde zaferler kazandığı gerçeğini hepimiz biliyoruz. 
Sportif anlamda bakıldığında elimizdeki kadronun daha iyi sonuçlar elde edebilecek bir yapıda olduğunu düşünüyoruz.

Elbette Teknik Direktörümüz Şenol Güneş ve ekibi gereken müdahaleleri yaparak kısa sürede süreci lehimize çevireceklerdir.

Bize yönetim kurulu olarak düşen görev ise takımımızın huzur ortamı içerisinde kalmasını sağlayacak müdahaleleri yapmaktır. Zaman ilerledikçe her şeyin düzeleceğine inanıyoruz.

Asıl üzüldüğümüz konu ligdeki kayıplarımızdan çok, Avrupa’ya veda etmemizdir. Çünkü Avrupa’da yola devam etmenin hem prestij hem de ekonomik anlamda kulüplere büyük faydası var. Bunu geçen sezon Şampiyonlar Ligi maceramızda çok iyi gördük.

Eleştirildiğimiz konuların başında gelen transferde biraz geç kaldığımız doğrudur ancak kadromuza kattığımız oyuncular da yabana atılmamalı. Bu aşamada medyanın diğer kulüplere gösterdiği tavırla bize yaklaşımı arasındaki fark toplumu etkiliyor.

Toplumun eğilimleri ise ister istemez takıma yansıyor. Oysa kitle huzurunu yakaladığımız anda daha iyi sonuçlar alacağımız muhakkaktır. Tüm taraftarlarımızın bu bakış açısıyla hareket etmelerini bekliyoruz.

Elbette bizler de kendi özeleştirimizi yapıp, doğrularımızla yanlışlarımızı değerlendirerek yola öyle devam edeceğiz. Trabzonspor’un varlığı hepimiz için önemliyse bu sorumluluk içerisinde davranmalı, üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz.

Bu düşünceler doğrultusunda ekim ayının camiamıza ve taraftarlarımıza huzur getirmesi dileğiyle, herkese sevgilerimi sunuyorum…"