Trabzonspor'un Uzungöl'e HES yapmak istemesi üzerine bu projeye karşı olduklarını duyuran Uzungöllüler bir imza kampanyası başlattı.

Trabzonspor'un Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'ndan (EPDK) Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Uzungöl beldesine HES yapmak üzere izin almasına karşı başlayan kampanya internet üzerinden yürütülüyor.

"Trabzonspor Uzungöl'e Hes Yapma" imza kampanyasının metninde kulübün bu projesini incelemek için Trabzon'a gelecek UEFA yetkililerine hitaben şu ifadeler yer aldı:



"Söylemek isteriz ki, bir doğa harikası olan beldemiz bu santralle tahrip edilecek doğal güzellikler yok edilecek ve geçimini turizmden sağlayan yöre halkını ekonomik bir felakete sürükleyecektir.

"Yaşam alanlarımızın yok edilmesi, en doğal yaşam hakkımız olan suyumuzun elimizden alınıp satılmasının sporun doğasına, ahlak anlayışına aykırı olduğunu düşünüyoruz."

Kampanya metninde bu eylemi projeye karşı olduklarını duyurmak, farkındalık yaratmak ve UEFA yetkililerini bilgilendirmek için yaptıklarını söyleyen Uzungöllüler, UEFA'dan "futbolun 'doğa katili' olarak anılmasını engelleme çabalarına" destek istedi.

Trabzonspor EPDK'dan Uzungöl'e HES yapmak için 49 yıllığına üretim lisansı almıştı.