Ununu elemiş, eleğini asmış iki takımın müsabakasında oyuna temkinli başlayan Fenerbahçe’ye karşın oyunu önde basarak karşılamaya çalışan Bordo-Mavililer, maçın başı sayılabilecek dakikalarda yediği bariz ofsayt golüyle geriye düşünce cevap vermek adına adeta panikledi.
 
Hedefiniz Fenerbahçe kalesi anlayışı ile ne defans kurgusu ne orta sahada üretim ve rakibi karşılama, kısaca birlikte düşünüp oynama takım anlayışını yerle bir etti. Bireysel hücum anlayışı hakim oldu ev sahibi ekip bu dakikalarda dalga dalga Trabzonspor kalesine inerken, sayısız fırsatlardan yararlanamadı.

Ha unutmadan yenen ofsayt golünde Onur’un da hatası var mı? Fazlasıyla vardı ama nedeni de vardı. Ancak niye o topu kornere atamadı demek yerine vur abalıya anlayışıyla adeta futbol aklı ile alay ettiler. Etmeyenleri tenzih ediyorum.

İkinci yarı ile birlikte roller değişti. Bu sefer Fenerbahçe'nin ilk yarıdaki oyun hakimiyeti Trabzonspor'a geçti. Trabzonspor takımı, belki de şimdiye kadar Fenerbahçe'ye karşı böylesine net pozisyonlar yakalamamıştı gibi geliyor bana. Bordo-Mavililer, şayet ürettikleri pozisyonları gole çevirebilselerdi Fenerbahçe'ye tarihi hezimeti yaşatabilirlerdi.

Şunu açıkça söyleyeyim. O darbeyi o yorumu yapanlar alsalardı yürüyebilirler miydi acaba? Pozisyondan sonra Onur’un topalladığını, devrede çıktığını hiç düşünebildiler mi? Yoksa son haftaların günah keçisidir deyip geçtiler mi? Yazıktır, günahtır. Böylesi uçuk düşüncelerde olanlara ben de şunu sormak istiyorum. Fazla geriye gitmeyelim.
 
İkinci yarıyla birlikte N’Doye’yi oynatmak için Rodallega’yı kesen yine N’Doye’yi sahada tutmak adına Castillo’yu oyundan alan sanki tabi senatörler gibi dokunulmazlığı varmışçasına, oynasın oynamasın bilmem kaç haftadır kesilemeyen Olcay, oyun okumada, oyuncu seçiminde, oyuncu değişiminde haftalardır ısrar eden belki demiyorum, açıkça söylüyorum. Trabzonspor’u Avrupa kupalarına katılmamasına sebep olan, engelleyen başta yönetim ve Ersun Yanal hakkında neler düşünüyorsunuz?
 
Bu takım, ikinci yarı doludizgin giderken 5 maçta 11 puan kaybetmesini neye bağlıyorsunuz? Sonuç, Ersun hoca seneye daha iyi şeyler olacak dercesine açıklama yapmış. Onu da sizlerle haftaya değerlendirelim olmaz mı?