Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, Pazar günü Fenerbahçe ile oynayacakları karşılaşmanın camia için ne anlama geldiğini çok iyi bilen biri olduğunu, rakiplerini yenmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Boşnak teknik adam Onur’a da sahip çıktı.
Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, 14 Eylül Pazar günü Hüseyin Avni Aker’de oynayacakları Fenerbahçe maçı öncesi Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi. Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, "Bu tarzlar maçların Trabzon için ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum. Taraftar içinde önemini biliyorum. Tabi ki başkanımız ilk görüşmemizden itibaren Fenerbahçe’den bahsetti. Herkesin belirli bir beklentisi var. Bu maç ibizim için biraz erken olmuş oldu. Tercihim bu maçı 2 ay sonra gerçekleştirmek olurdu. Bugün an itibariyle Fenerbahçe Trabzonspor’dan daha iyi durumda. Ama bu demek değil ki Trabzonspor farklı arayışlar içinde ve kazanmak için sahada olmayacak. Fenerbahçe’yi yenmek için elimizden geleni yapacağız.Bu tarz başarıları Trabzonspor uzun yıllardır bekliyor. Ben ve takımımı elimizden geleni yapıyoruz. Taraftarı, başkanı memnum etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu maçın hazırlıklarını zor şartlarda yapıyoruz. Sakat ve eksik oyuncularımız var. Transferinin son gününde 3 transfer gerçekleştirdik. Transferleri gerçekleştirmemize rağmen kendileriyle selamlaşmadan Milli Takıma gittiler. Onlarla çalışamadım. Bu zorlu maç öncesi tabii ki bir şeyleri başarmayı deneyeceğiz" dedi.

“YENİ GELEN 3 OYUNCUMLA HİÇ İDMAN YAPAMADIM”
Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Boşnak teknik adam, "Trabzonspor yüzde kaç hazır durumda?" sorusuna "Rahatsız eden bir soru değil. Takımı nasıl değerlendirebilirim. 3 oyuncu transfer ettik ama hiç idman yapmadım. Bende beklenti içindeyim. Nasıl bir oyun anlayışı içinde olacağımızı ben de bekliyorum. Dünyanın en iyi 11’ni getirseniz bile yeni bir takımda hemen başarılı olacağını düşünmüyorum. Uyum sıkıntısı var. Takım nasıl bir performans sergileyecek bende bekliyorum. 3 oyuncumla 1 saat önce merhabalaştım ve idman yapamadım. Farklı bir durum ve hayatımda ilk kez böyle bir durum ile karşı karşıya kaldım. Hayal edemeyeceğim derecede bir çok şeyle karşılaştım. Bu takıma 3 ay gibi bir zaman tanımak lazım. Trabzonspor’u ondan sonra göreceksiniz. Bu maç için hiç bir oyuncunun ne bir bahaneye nede eksik bir tavır içinde olmaması gerekiyor. Her şeyi yapmak zorunda. Herkes beklenti içinde başarı bekliyor. Ben de bir teknik adam olarak Fenerbahçe’yi yenmek için elimden gelen her şeyi yapacağım" diye konuştu.
"Rakibi analiz edebildiniz mi ?" sorusuna ise Vahid Halilhodzic “Trabzonspor’u nasıl biliyorsam Fenerbahçe ‘yi de öyle biliyorum. Rakibi analiz ettim. Geçen senin maçlarını da izledim. Aynı ekip ve aynı takım. Bizde ise oyuncuların yüzde 90’ı değişti. 3 transfer geldi ama halen idmana çıkamadı. Bu şekilde neden gelişti, bunları anlatmama gerek yok, belki biliyorsunuzdur. Her şey olabilir. Dünya Kupası’nda Almanya’ya karşı oynadık. Oyuncularıma soyunma odasında ’Almanya’yı yenmek istiyormusunuz?’ demiştim. Hepsi bana tuhaf bir şekilde bakmıştı. Hiç bir maç öncesi oyuncularımı mağlubiyet için hazırlamam. Maçı kaybedeceğimi düşünsem maça çıkmam, başkasını gönderirim. Barcelona olsa bile şu an dünyanın en iyi takımı kim bilmiyorum ama ben her zaman galibiyet için çıkarım. Oyuncularım biraz daha inançlı olsalardı biz Almanya’yı yenerdik. Her şey kafada bitiyor. 5 maç böyle düşünüp çalışırsan bu maçlardan galip olarak çıkarsın” ifadelerini kullandı.

"BAHANEMİZ YOK"
Vahid Halilhodzic geçtiğimiz sezon iki takım arasında yaşanan gelişmeleri çok iyi bildiğini belirterek şunları söyledi:
“Bu tarz maçın sizin için ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum. Taraftar için ne anlama geldiğini biliyorum. Geçen sezon ki maçta neler olduğunu biliyorum. Çok büyük, riskli bir maç. Taraftarlarımız provokasyona gelmesinler, sadece bizi desteklemeye gelsinler. Sadece bizi desteklesinler tekrar ceza almayalım. Türkiye’nin en iyi takımlarından biriyle oynayacağız. Tabi ki yenmek isterim neredeyse 10 maçını izledim. Kendi takımım gibi onları da tanıyorum. Herkes Fenerbahçe yenmek istiyor. Oyuncularıma seslendim. Her oyuncunun Fenerbahçe’yi anlatırken gözleri parlıyor ve bir şeyler bekliyor. Fener’e karşı nasıl oynayacağımızı hazırlıyorum takımı çok ince detaylar var. Kimlerle oynayacağımı, kimlerle ne uygulayacağım onlara bakıyorum. Trabzon’a geldiğimden beri bir şansızlık ve uğursuzluk var. 3 oyuncunun ayaklarında veya bir yerlerinde kırık var. 5-6 oyuncuda hastalıktan dolayı rahatsız, yardımcılarım bile hasta oldu. Samimi söylüyorum. 10 senede yaşamadıklarımı burada 2 ayda yaşadım. Bu sorunlara rağmen bahanemiz yok. Takımın başarıya ulaşması için hazırlık yapıyoruz. Oynayacak olan oyuncularımız yüzde yüzünü verecekler."
Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, Cardozo ve Bosingwqa’nın da Fenerbahçe maçı kadrosunda olmayacağını ifade ederek “Kontrolleri olacak iyileştiler ama takımla birlikte çalışmayan oyuncuyu kadroya almam. Böyle bir şey yaparsam oyuncu tekrar sakatlık yaşayabilir. Kevin Constant ufak bir rahatsızlığı olduğu için geri döndü. Milli takımdan gelen oyuncularım yorgun, yüzlerinden belli oluyordu. Bunları anlattığımda diyebilirsiniz hocam, ’siz bu takımla ne yapıyorsunuz?’ Çok zor ve karışık bir durum. Böylesi bir maçı hatayla ve başarısızlıkla bitiremeyiz. Başkanımız olsun taraftarlarıma karşı olsun belirli bir sorumluluğum var bunları yerine getirmek zorundayım. Başkanı ve taraftarı mutlu etmek beni çok mutlu eder" dedi.

"TAHRİKLERE KAPILMAYACAKLAR"
“Fenerbahçe maçında ekstra bir motivasyon yapmama gerek yok” diyen Halilhodzic şöyle konuştu:
“Oyuncular her şeyin bilincinde. Motivasyonu sadece biraz kontrol altında tutmamız gerekiyor. Çok maçını izledim rakibin bazı oyuncuların provokasyon yapabileceğini gördüm. Hataya düşmeden tahriklere kapılmadan maçı çıkarmamız gerekecek. Duygusal anlamda değil de daha çok beynimizi kullanarak maça girmemiz gerekiyor. Fenerbahçe maçından oyunculara bahsettiğim zaman gözleri parlıyor. Bu tarzlar maçlarda baktığımız zaman ben yeteri kadar tecrübeli olduğumu düşünüyorum. PSG ve Marsilya ile çok maçlar yaptık. Psikolojik yönden ve motivasyon yönünden bakarsak ben takımları eskiden de hazırlıyordum bu konuda tecrübeliyim. Hangi kelimeleri kullanma gerektiğini nerede ve ne zaman kullanacağımı biliyorum. Motivasyon anlamında bir sıkıntım yok. Maç içerisinde de motivasyonlarım oluyor, taktik motivasyonlarım da. Aslında konuşmamıza da gerek yok. Fenerbahçe’nin ’F’sinden bahsettiğimde oyuncularımın radarları açılıyor. Fenerbahçe aynı takım, aynı oyuncular ve aynı sistemle oynuyor. Fenerbahçe’nin avantajlı olduğunu futboldan anlayan herkes çıkarabilir. Futbolda da her şey olabileceğini de unutmamak gerekir. Bir hoca olarak benim gecem ve gündüzüm Fenerbahçe oldu. Taktikler hazırlıyorum. Ben galibiyet için takımı hazırlarım. Maça başlamadan ’kaybettikten sonra ne yaparsınız "sorusunu kendime maç başlamadan sorarsam bu sorarsam futbolu bırakmam gerekir.”

“3-0 TÜRKİYE İÇİN İYİ BİR SONUÇ”
Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, Milli kaleci Onur Recep Kıvrak’a da sahip çıktı. Onur’un İstanbul medyası tarafından eleştiri aldığını belirten Halilhodzic, ”Gerçek hayatta insanın ne söylediği önemli değil kimin ne söylediği önemli. Bazı insanlar konuşur ama boş konuşur. Onur’la sohbet ettim konuştum. Ona verdiğim desteği biliyor. Çok iyi maçlar çıkardı. 3-0 Türkiye için çok iyi netice Onur olmasıydı 6 olabilirdi. Danimarka maçında çok olumlu işler yaptı. Bura da Onur değil kendisine soru sorması gereken kişi biz 4 maçtır gol yemedik. Umarım oyuncularım Fenerbahçe maçında da böyle olur Onur yüksek bir performans sergiliyor. Güvenim ve desteğimiz ona sonsuz olduğunu dile getirdim" dedi.
(İHA)