Güneş, takım ruhunun ortaya koyulması halinde nasıl bir başarı elde edildiğinin en güzel örneğinin Barcelona olduğunu oyuncularına anlatarak, “Barcelona kolay bu noktaya gelmedi” diyerek oyuncularına zaferlerin şifresini anlattı.

TAKIM YILDIZ OLMALI
Güneş, “ Yıldız olmanın değil takımı yıldız yapmanın önemli olduğunu Dünya’ya gösterdiler. Eğer sizde bu takım ruhunu oluşturursanız Barcelona gibi olmamamız için hiçbir neden yok. Çünkü önemli olan yıldızlar ile kadroyu oluşturmak değil. Önemli olan o takımı yıldız yapmak. İsterseniz siz de Barcelona gibi bir takımın parçası olabilirsiniz. Bu sizin elinizde. İstek, arzu, hayal, inanç, çalışmak ve bunları bütünlük içinde yapmak ile ulaşılmaz denileni başarabilirsiniz” dedi.

ZAAFLARIMIZI GİDERECEĞİZ
“Barcelona mükemmel değil. Onun da zaafları var. Tabiki bizim de zaaflarımız var. Öncelikle bu zaaflarımızı gidereceğiz, sonra rakibin zaaflarını çözdük mü işimiz kolay” diyen Güneş, şampiyonluğa inanmalarını da istediği oyuncularından, “Biz maç kazanarak daha iyi seviyeye geleceğiz. Şampiyonluğa hayal edilerek ulaşılır. Hayal edip, isteyerek çalıştığınız da şampiyonluk bize daha çok yaklaşır. Biz bunu yaptık, siz de yapacak gücü de görüyorum” dedi.

AGRESİF OLMALIYIZ
Eskişehirspor maçı için de oyuncularına uyarılarda bulunan Güneş,  her galibiyetin ileriye dönük hedefleriyolunda önemli bir adım ve takım bütünlüğünü oluşturma yolunda önemli olduğunu ifade ederek, “Eskişehirspor maçında orta alanda çok agresif olmalıyız. Agresif oynayıp, orta alandaki gücü elimize geçirmeliyiz.  Bunu başardık mı, maçı da kazanırız. Şuanda iyi durumdayız. Özgüvenimiz yerinde olmalı. Maç kazanarak daha iyi olacağız” diyerek oyuncularını hem uyardı hem motive etti.