Trabzonspor'da Başkan Muharrem Usta ile teknik direktör Ersun Yanal'ın yaptığı görüşmenin detayları ortaya çıkarıyor. B Beşiktaş'ın son şampiyonluğunda kadroda yer alan isimlerden olan Rodrigo Tello, konuştu ve Ersun Yanal'ın Trabzonspor ile görüştüğünü, kendisinin de yardımcı hoca olarak görev alacağını açıkladı.
3 YILLIK PROGRAM ŞART 
Şili'de evinin kapılarını arkadaşımız Serkan Bayar'a açan Tello'nun bomba etkisi yapacak sözleri: Ersun Yanal'la Eskişehirspor'da birlikte çalıştım. Kendisine her zaman büyük bir sevgi ve hayranlık besliyorum. Ersun Yanal ile Başkan Muharrem Usta birkaç kez görüştü. Yanal bu görüşmede Usta'nın önlerine koyduğu 50'nci yıldaki şampiyonluk hedefinin gerçekçi olmadığını anlattı. Trabzonspor'un şampiyon olmak için gelecek sezondan başlamak üzere 3 yıllık bir program üzerinde çalışmaları gerektiğini net olarak söyledi. Tam destek verilmeli Yanal, Başkan Usta'yla kesinlikle para pazarlığı yapmadı. Hatta başkan Usta'nın kendisine, 'geçmiş yönetimden kalan alacaklarının teminini bir an önce sağlayacağı' yönündeki sözlerine ise 'önemli değil' şeklinde cevap verdi. Kendisine gelecek sezon için şampiyonluk sözü verecek herhangi bir teknik adamın kesinlikle yanıltıcı olduğunu belirtti. Yeni bir takım yaratacağını ve belki ilk yılda çok kötü sonuçlar alabileceklerini, bu yüzden sonuna kadar arkasında durmak zorunda olduğunu yine Başkan Usta'ya iletti.

İŞİME KARIŞILMASIN 
Yanal iki yerli bir de yabancı yardımcısı ile Trabzonspor'un başına geçebileceğini ve yardımcılarının işlerine de kesinlikle karışılmaması gerektiğini yine Usta ile paylaştı. Birinci yardımcı hocası benim. Ersun Yanal'ı Marsilya'nın başına geçen Marcelo Bielsa'ya benzetiyorum. Aynı taktik düşünceye ve mantaliteye sahip. Her zaman atak her zaman hücum her zaman golü düşünen bir teknik direktör. Aramız çok iyidir. Yanal ile Trabzonspor'da çalışabilirim ve başarılı oluruz.

BEŞiKTAŞ, GALATASARAY'I YENER
Fanatik Beşiktaşlı olduğunu belirten Tello, siyah-beyazlı takım ile ilgili önemli tespitlerde bulundu. İşte Tello'nun yıllarca formasını giydiği Beşiktaş hakkındaki sözlerinin satır başları:

-Beşiktaş, G.Saray'ı yenecektir. Bu şampiyonluk maçı. Beşiktaş kazanırsa şampiyon derim.

-Bilic'in takımı geçen sezon iyiydi. Ama Şenol Güneş, Beşiktaş'ı takım yaptı. Gomez, Sosa, Töre iyi oyuncular. Quaresma kötü başladı ama iyi gitti. Ben fanatik Beşiktaşlıyım. G.Saray derbisini 2-1 veya 3-1 kazanır Beşiktaş, Gomez en az 1 gol atar.

-Quaresma çok özel bir futbolcu. Çok teknik çok zengin. Sporting'ten tanıyorum onu. 2 sene beraber oynadık orada. Ronaldo, Quaresma ve ben aynı takımdaydık. Ronaldo onu örnek alıyordu. Fakat Ronaldo'nun bir fazlası vardı. Daha 17 yaşında takıma katıldığında yapılan tüm testlerde birinci geliyordu. Fizik testi, güç testi hep birinci. Kafa çok önemli. Onda olan futbol kafası kimsede yok. Çok çalışıyordu. Quaresma, Ronaldo'dan daha yetenekli derim ama kimse Ronaldo kadar çalışkan olamaz. Makine gibi.

-Kariyerimdeki en dolu şampiyonluğu Beşiktaş'la yaşadım. Futbol hayatımdaki en değerli zamanları Beşiktaş'ta geçirdim. Bunu her zaman söylüyorum.

-F.Bahçe çok para harcadı ama doğru teknik direktörü bulamadı. Şenol Güneş büyük hoca, Türkiye'yi çok iyi tanıyor. Beşiktaş ile F.Bahçe arasındaki en büyük fark Pereira. Aradaki harcanan parasal rakamı Güneş kapatıyor.

-Oooo Tello Tello oooo Tello Tello tezahüratını asla unutamam.

-Batuhan ne zaman kafasını düzeltirse o zaman rahatlıkla büyük takımda oynar. Sorunu kafada. Hem uzun adam ama ayaklarına da hakim.

-Ben, Türkiye'ye gittiğimde her zaman Çarşı'ya uğrarım. Vodafone Arena'da mutlaka maç izlemek istiyorum. Fikret Orman inşallah beni de davet eder. Beşiktaş 8 seneden sonra şampiyonluğu hak etti.

-8-0'lık Liverpool maçını sakat olduğum için evde TV'de izledim, arkadaşlarla birbirimize sürekli, "Bu ne ya. Ne oluyor böyle?" diye birbirimize sorduk. Manchester United'a attığımız ve kazandığımız maçı asla unutamam.

FOTOMAÇ SERKAN BAYAR