Şike sürecinin başladığından tarihten beri her fırsatta Fenerbahçe’yi savunan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, şimdi zor duruma düştü. Yıldırım’ı temize çıkarmak için şike ile ilgili ‘Sahaya yansımadı’ gibi komik bir açıklama yapan, ardından hukuk kurullarında Fenerbahçe’nin istediği kararı aldıran Demirören, şimdi Yıldırım’ın ‘Havuz sistemi’ ile ilgili yaptığı açıklamanın ardından ters düştü.

Aziz Yıldırım’ın tehdit gibi sözlerinin ardından Türkiye Futbol Federasyonu da dün bir açıklama yaparak, Yönetimimizin futbola ve merkezi yayın sistemi dahil tüm yasal unsurlarına sonuna kadar sahip çıkacağından kimse şüphe duymamalıdır” şeklinde ifadeler kullandı.

Hatta Fenerbahçe’nin küme düşmesi gündeme geldiğinde ligin kalitesini düşeceği ve dekoder satışlarında büyük azalma olup zarar edeceğini ileri sürerek alttan alttan bu maddeye karşı yayıncı kuruluş Digitürk’te, şimdi Fenerbahçe’nin havuzdan çıkma tehdidi karşısında ne yapacağını şaşırdı. Hiç ummadı bir noktadan hesaplamadığı bir tepki alan Digitürk’te dün sert bir açıklama yaparak “
Türkiye Futbol Federasyonu, bu yetkisinin yüklediği görevi yerine getirmeyi kararlılıkla sürdürecektir. Yönetimimizin futbola ve merkezi yayın sistemi dahil tüm yasal unsurlarına sonuna kadar sahip çıkacağından kimse şüphe duymamalıdır” ifadelerine yer verdi.


Şike sürecince cezaevindeyken Yıldırım ve Fenerbahçe’ye sahip çıkan iki kurum, şimdi Fenerbahçe’nin onları zarara uğratacak olmasından dolayı ise veryansın ediyor. Aziz Yıldırım’ın, Hukuk kurullarında şikeden akladıkları Fenerbahçe ve Başkanı Yıldırım’ın isteklerine artık cevap veremeyecek noktaya gelen TFF bakalım işi nasıl çözecek.

Peki Aziz Yıldırım neden, "Fenerbahçe temizlenene kadar havuzda Fenerbahçe'nin olmamasını sağlayacağız” şeklinde bir söz kullandı. Aslında bunun cevabı çok basit… Yıldırım’ın bu sözleri kullanmasındaki hedef Yargıtay’a temyize gidecek ‘şike’ ile ilgili karar var…
Yıldırım’ın, yayın haklarını koz olarak kullanıp, Yargıtay’a yapılacak kamuoyu baskısı ile temyize gidecek şike kararını lehine bir sonuç çıkarmaya çabalıyor.


Kadı ki süreç şimdiden başlamış bile.. Kulüpler Birliğinde Fenerbahçe’ye ‘Temiz kağıdı’ yazılması istenecek.. Bu kağıda bütün kulüpler imza atar mı bilinmez ancak Trabzonspor’un kesin karşı çakacağı kesin. Bu noktada Başkan Şener’in “Demek Kulüpler Birliği 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yerine geçti!” dedi.