Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, TFF, Fenerbahçe ve  Galatasaraylı yöneticilere, Palandöken Kış Turizm Merkezi’ndeki Dedeman Ski Lodge  Otel’de iftar verdi.
Yıldırım Demiören burada yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip  Erdoğan’ın 2 yıl önce Süper Kupa’nın Erzurum’da oynanması için bir söz verdiğini,  o günün şartları uygun olmadığı için karşılaşmanın yapılamadığını ifade ederek,  ”Erzurum’da verilmiş bir sözdü. Erzurum’da inşallah bu akşam Türkiye’nin  özlediği bir ortamda, özlediği şekilde maç olacağına inanıyoruz” diye konuştu.
Cumhuriyet Caddesi’nde Fenerbahçeli ve Galatasaraylı taraftarların  formalarıyla birlikte yürüdüklerini gördüklerini anlatan Demirön, ”Bizim bu  gördüğümüz özlem inşallah İstanbul’a, büyük şehirlerimize de yansır. Futbolu  sahada oynanan ve sahada biten, futbolu bir zevk oyunu olarak gördüğümüz vakit,  futbolumuzun daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum” dedi.
Demirören, Türkiye’nin birlik, beraberliğe ihtiyacı olduğunu  vurgulayarak, ”İnşallah hedefimiz, yeni sezonda birlik beraberlik içerisinde  Süper Lig’e başlamak, birlik beraberlik içinde bitirmek olacaktır” dedi.
Fenerbahçe Başkanvekili Abdullah Kiğılı da, Erzurumspor’un 3. Lig’de  oynamasından dolayı üzüntülü olduğunu belirterek, Erzurumspor’un bir an önce eski  günlerine dönme arzusunda olduğunu söyledi. Kentte çok sayıda Fenerbahçe  taraftarı olduğuna ilk defa şahit olduğunu anlatan Kiğılı, ”Fevkalade gurur  duydum. Ben de en kısa zamanda burada Fenerium mağazasını Erzurum’da hizmete  açacağız. Buna söz veriyoruz” dedi.
Kiğılı, Oltu taşından yapılan ürünlerin mağazalarında satılacağını  belirtti.
Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ali Dürüst ise ”Buraya geldiğimiz  vakit üzerimizdeki kara bulutların dağıldığını gördük, yeni bir sayfa açıldığını  gördük. Bundan da mutluluk duyduk. Sokaklarda Galatasaraylı olduğu kadar  Fenerbahçelilerle resim çektirdim. Dolayısıyla bu dostluğun İstanbul’da da devam  edeceğini ümit ediyorum ve buna da eminim” diye konuştu.
Erzurum’da iyi ağırlandıklarına işaret eden Dürüst, ”Bu futbol sahasında  oynanan bir oyun. Bunun sonucunda ne olursa olsun bu dostluk her zaman devam  edecek” dedi.
Ticaret Borsası Başkanı Hınıslıoğlu da ezeli ve ebedi rakipler Fenerbahçe  ve Galatasaray’ı Erzurum’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Demirören’e, Erzurum Büyükşehir  Belediye Başkanı Ahmet Küçükler Kiğılı’ya, Erzurum Ticaret Borsası Başkanı  Hınıslı da Dürüst’e, Oltu taşından yapılan ürünlerden armağan etti.