TFF Onursal Başkanı ve UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik önceki gün, Türk futbolunun sarsıntı üzerine sarsıntı yaşadığı bir dönemde uzun bir sessizliğin ardından "TFF başkan adaylığını düşünmüyorum. Gençlere şans vermek gerek" diyerek bir çıkış yapmıştı.

Bu tavrın perde arkasında Şenes Erzik'in TFF Başkanı olması ve Mehmet Ali Aydınlar'la çok bilinmeyenli denkleme dönen Türk futbolunu krizden çıkarma projesinin son sahnesi var. İsmi gündeme gelen ve sessiz sedasız gelişmeleri bekleyen isimlerden ne Mehmet Atalay ne Murat Aksu ne de Ayhan Bermek. Şu gün itibariyle TFF'nin müstakbel başkanı Şenes Erzik.. İki farklı bilgi çelişiyor gibi görünebilir ancak gerçeklerin zamanla çıkmak gibi bir huyu vardır. O yüzden biz öğrendiklerimizi paylaşalım. Erzik isminin üzerinde yoğunlaşılması yeni de garip de değil.

26 Ocak'ta ki kongreden önce yapılan 3 kişilik zirvede Aydınlar'ın Erzik'e dönerek, "Bu kadar uğraşmanıza gerek yok istiyorsanız başkanlığı hemen bırakayım" diyecek kadar eskiye dayanan bir süreç var. UEFA Asbaşkanı bu çıkışa şaşırsa da Aydınlar'ın sözlerinin ardında, Erzik'ten çok onun koltuğa oturmasını isteyenlerin yoğun bir çalışma içerisinde olduğu gerçeği yatıyor. O zaman biraz daha açalım. Konumu itibariyle Erzik "Herkesin isteğiyle ve kurtarıcı sıfatıyla" gelmek istiyor. Gün itibariyle Erzik kendisini isteyenlere "Şartlar oluşursa evet" cevabını verdi.

Bu şartların ilki, F.Bahçe dahil, tüm kulüplerin desteği...
1- Kulüpler Birliği Salı günü toplanacak. KBV Başkanı Yıldırım Demirören bu toplantıda "Önce içimizden birini seçelim" diyecek. Belirsizlik ve kaos yolu Erzik'e yarayacağı için ilk bu yol denenecek. Ancak kulüplerin nabzına göre Şenes Erzik ismi masaya konulacak ve siyasi erke mesaj verilecek.

KAOS ONUNLA BİTER
2- Metris'ten hafta başı itibariyle gelen haberler Aziz Yıldırım'ın çözüm odaklı onayı olduğu bilgisi sızdı. Yani "Önce çözümü sorduğu, sonra destek verdiği.." 3- Siyasi erkin desteği "Çözümün tek adresi Erzik. Kaos onunla biter" denilerek büyük ölçüde alındı. Bu çözüm yoluna kulüplerinde isteğini ve meydanında desteğini görme adına kısmi onay alındığı iddia ediliyor. Bu işin içinde 18 gün önce istifa eden Göksel Gümüşdağ ve 3 gün önce Aydınlar'la birlikte istifa eden Lutfi Arıboğan ve Avukat Levent Bıcakçı'nın bilgi ve ilgisinin olduğu görülüyor.

SALI GÜNÜ KRİTİK
Şenes Erzik'in "Başkanlığı düşünmüyorum, gençlere şans verin" açıklaması aslında bazı medyanın da içinde olduğu sürecin startını verdi. Süreç içinde Erzik dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Kulüpler Birliği'nden de ters bir sonuç çıkmaz ise Erzik'in TFF başkanlığı şimdiden hayırlı olsun.. Çözüm ne olacak derseniz! Mehmet Ali Aydınlar'ın 26 Ocak'ta yapamadıklarından farklı olacağını sanmıyorum!