Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, son dönemlerde yapılan eleştirilere cevap verirken, hakkaniyet içersinde yapılan eleştirilere saygı duyduğunu ifade etti. Şener, teknik direktör Şenol Güneş ile transfer konusunda fikir ayrılığı yaşadığı şeklinde yapılan yorumlara ise, "Şenol Güneş ile fikir ayrılığı yaşadığımız yorumlarından çok hocamız iyi bir Trabzonspor'lu futbolculara ve transferlere daha ekonomik bakmaya çalışıyor. Trabzonspor büyük bir kulüp ve ucuz oyuncuyla da burada oynanmıyor. 28 tane oyuncu antrenmana çıkıyor ama 5 tane sakat oyuncumuz var. Büyük takımlarda zordur. Yarışmada oluyor. Kolay iş değil bunlar" ifadesini kullandı.

SİVASSPOR MAÇINA DÖNÜM MAÇI OLARAK ŞARTLANILDI
Şener, Spor Toto Süper Ligi'nin 4. haftasında yarın kendi sahalarında oynayacakları Sivasspor maçına dönüm maçı olarak şartlanıldığını ifade ederek, "Cezamız nedeniyle bayan taraftarlarımızın önünde oynayacağız. Onların desteğini alarak iyi bir skorla ayrılacağımızı düşünüyorum. Sivasspor iyi bir takım ama bizim bu maçtan 3 puan almamız lazım" dedi.

ELEŞTİRİ BURANIN BİR KAREKTERİ
Trabzonspor'un en büyük sivil toplum örgütlerinden biri olduğunu ifade eden Şener, "Trabzon'da eleştiri buranın bir karakteri. Burada zaten 4 tane seçim var. Trabzonspor seçimi, Ticaret Odası seçimi, Milletvekili seçimleri, millet bayılıyor bu işlere. Bu bir yapı belki sosyal imkanların az olmasından dolayı başka konularla ilgilenilmiyor. Trabzonspor en büyük sivil toplum örgütlerinden biri, ekonomik büyüklük olarak da Trabzon'un ilk 5'ine girer boyutta oldu. Eleştirilere saygıyla bakıyorum ama bazılarına bakamıyorum çünkü eleştiri yapmıyorlar.

Muhalefet olması gereken bir şey saygın insanları muhalefet yapması gerekir. Ancak bilmeden ve lüzumsuz eleştiri bunlar bana komik geliyor ve çoğunu ben okumuyorum. Ben kimseyle küs kalmam herkes bana gelip sorabilir. 5 senedir ben burada başkanım ve 5 senedir aynı cümleler duyuyorum. Ama her zaman ayın 1'inde maaş ödeniyor. Janko'nun menajeri 'Avrupa'da Trabzonspor'un ödemeler konusunda çok iyi bir durumu var' dedi. O zaman bizim ekonomimiz nasıl bozuk oluyor. HES Projesi hayata geçiriyorsun ama bunları soran bile yok. Kalede kim var kim geldi bununla ilgileniyorlar. Mahkemelerim oluyor kimsenin haberi yok. Kulüp büyüdü ve insanların bunu yakalaması artık çok zor. Kafaları da fikir yönünden düşünce yönünden büyütmek lazım, bu işler benim özel işlerim değil kulüp için hep, ben İstanbul'da yaşıyorum. Git-gel canım çıkıyor ve meraklısı değilim daha iyi yapacak olan var ise gelsin. Millet hala bankada ne kadar paran var onunla ilgileniyor. Bankadaki paranızla artık bu kulüp yönetilmez. Kaynak üretebilecek projeler ürütmek lazım. Biz proje üreterek bunları sağlıyoruz. Öyle konuşmayla olmuyor. Daha iyi yapacak biri var ise buyursun gelsin. En uzun yönetici benim. İyisini yapacağını anlatacak olan var ise buyursun ben ona yardımcı da olurum. Mahkemeden kafamızı kaldıramıyoruz. Hiç benim sesim çıkmıyor. Bir taraftan şike süreciyle ilgilen bir taraftan proje üret ve bir taraftan transfer yap" ifadesini kullandı.

"HAKLARIMIZI ELDE ETME NOKTASINDA ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Genel Sekreter imzalı yazıyla ilgili olarak ise şunları söyledi:
"Mahkeme kararından sonra, müsabaka sonucunu etkileme, yani şike tescilden sonrada ispatlanırsa tescil iptal olur. Biz de dedik ki 'İstanbul 16 Ağır Ceza Mahkemesi'nin vermiş olduğu bir karar var o tescilleri iptal edin. Bizi şampiyon ilan etmeniz lazım.' Genel Sekreter veya hukuk bürosu yönetime sunmadan direk genel sekreter imzalı reddedilmiştir diye bize gönderdiler. Genel sekreterin böyle bir yetkisi yoktur. Yönetime gönderirsin, yönetim onu kabul eder veya reddeder. Aradılar ve özür dilediler ve şimdi bir daha yazı göndereceğiz. Sonrasında Tahkim'e gidiyorsun, reddederlerse Türkiye'de iç hukuk yolları tıkınmış olacak. Önümüzdeki haftalarda ise Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gitmek için hazırlıklarımızı yapıyoruz. İsviçre'de UEFA ile iş yapan avukatlarla görüşüyoruz. CAS konusunu onlara havale edeceğiz. Bunun 6 ay içinde sonuçlanmasını bekliyoruz"dedi

"YABANCI OYUNCU SAYISI MECBURİYETTEN BÖYLE"
Şener, "Yabancı oyuncu sayısı mecburiyetten böyle. Türkiye'de yerli bulamadığımız için mecbur dış transfere yöneldik. Biz yerli oyuncuları buraya getirmekte zorluk yaşıyoruz. Gelenler de gitmek istiyor hemen. Mustafa Pektemek'i istedik, Beşiktaş vermedi. Sosyal yaşam olarak da bazı futbolculara burası yetmiyor" ifadesini kullandı.

"AİLE OLARAK TRABZON'A HEP HİZMET VERDİK"
Aile olarak Trabzon'a hep hizmet verdiklerini belirten Şener, "Ben de bazen yorulduğumu hissediyorum. Yalnız kaldığım yönünde düşüncelerimde oluyor. Çok büyük işlerle uğraşıyoruz. Büyük işlere büyük imzalar atıyoruz. Benim kişisel olarak bankalarda 100 Milyon TL imza atmışımdır. Aile olarak buraya katkıda bulunmayı bir görev olarak üstlendik. Hep hizmet verdik bir şey alıp götürmedik" şeklinde konuştu.

Şener, Fenerbahçe kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın bir televizyon kanalında programa katılmasıyla ilgili olarak ise şu ifadeyi kullandı: "Çok önemli bir soru olmayınca önemli bir şey ortaya çıkmıyor. Hep aynı konuşmalar oldu."

Sadri Şener sözlerini şöyle tamamladı:

"Trabzonspor büyük bir camia, eleştiriler her zaman olacaktır. Hiç kimse bilerek hata yapmaz ama transferde ve personel seçimlerimde hata olabilir. Eleştiriler hakkaniyet boyutunda yapmaları önemli. Bu makamlar geçici. Bizim 1 seneye yakın bir zamanımız kalmış. Bu boyuttan çıkmaları kulübe faydası olur. Sezona iyi başlamadık ama takımda çok önemli oyuncular var. Oyuncularla çok iyi sonuçlar alacağımıza eminim. Kulübün ekonomik gelirleri ve giderleri artı, yöneticilere borcumuz yok. Bunu belli bir seviyede tutabilirsek ve kurduğumuz 1461 Trabzon'da iyi futbolcuları üstte alabilirsek en büyük zenginlik olur. Karamsarlığa gerek yok" şeklinde konuştu.