Buna göre, ligde geçtiğimiz yıllarda yabancı uyruklu futbolcuların transferinde uygulanan yaş sınırına son verildi.  

Geçen sezon başında yayımlanan statüde, ''Futbolcuların uygunluğu'' bölümünde, ''TFF 1. Lig takımları, ilgili sezonunun başladığı yılın 1. ayının 1. günü itibariyle 24 yaşından küçük olması şartıyla 3 yabancı uyruklu futbolcu ile sözleşme imzalayabilir ve bu futbolcuları müsabakada oynatabilirler. Bu futbolcular ile imzalanacak olan sözleşmeler, sözleşmenin yapıldığı sezon da dahil olmak üzere en fazla 3 sezonluk süreyi kapsayabilir. Süper Lig'den düşen takımların yabancı uyruklu futbolcu kontenjanını boşaltmaları halinde bu hakkı kullanabilmeleri mümkündür'' ifadeleri yer alıyordu.

 

Yeni açıklanan statüde ise, ilgili bölüm, ''TFF 1. Lig takımları, 3 yabancı uyruklu futbolcu ile sözleşme imzalayabilir ve bu futbolcuları müsabakada oynatabilirler. Spor Toto Süper Lig'den düşen takımların yabancı uyruklu futbolcu kontenjanını boşaltmaları halinde bu hakkı kullanabilmeleri mümkündür'' ifadeleri bulunuyor.

 

Bu arada, ''TFF 1. Lig müsabakalarında, müsabaka isim listesine, 2 tanesi Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan veya Kırgızistan vatandaşı olmak şartıyla en fazla 5 yabancı uyruklu futbolcu yazılabilir'' maddesi yeni statüde aynen korundu.