Yapılan açıklama şu şekilde:

"Bazı yayın organlarında bugün, Ankara'daki TFF Olağanüstü Genel Kurulu öncesinde Spor Toto 2.Lig ve 3.Lig kulüp başkanları ile yapılan toplantı hakkında çeşitli haberler yer almaktadır. Belirtmek isteriz ki; bu haberlerde tek doğru olan, kulüp başkanları ile bir toplantı gerçekleştirildiğidir.

26 Ocak Perşembe sabahı Spor Toto 2.Lig ve 3.Lig kulüp başkanlarının kendilerinin organize ettikleri toplantiya davet ettikleri TFF Başkanı, Genel Kurul sabahi yoğunlugu nedeni ile katılamamış, bu nedenle Başkanvekili Lutfi Arıboğan ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akif Üstündağ bu davete icabet ederek kendileri ile bir araya gelerek başkanların ve kulüplerinin sorunlarını dinlemiştir. Bu toplantının içeriği ile ilgili yazılanlar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Toplantıda; iddia edildiği gibi, katılan kulüplere yönelik "Genel kurulda önerge değişikliğine evet deyin, para cezalarını sizin liglere aktaralım" teklifi kesinlikle yapılmamış, yapılma ihtimali bile düşünülmemiştir.

Kaldı ki, genel kurulda alınacak kararla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu taraf değildir. TFF'nin bu konudaki inisiyatifi, genel kurulda alınması muhtemel değişiklik kararının UEFA kurallarına uygunluğunun sağlanması ve UEFA'dan ön onayın sağlanmasıyla sınırlıdır. Bir kere daha belirtmek isteriz ki; TFF'nin, genel kurulda tartışılan karar üzerinde herhangi bir yönlendirmesi bulunmamaktadır.

Toplantıda, bir kulüp başkanın "kesilmesi muhtemel para cezalarının nasıl kullanılacağı ile ilgili" sorusuna Başkanvekili Lutfi Arıboğan, "Futbol içindeki her konuda olduğu gibi, böyle bir olasılık durumunda da oluşabilecek meblağın, diğer konulardaki dayanışma mantığı içerisinde, tüm liglerdeki kulüplere dağıtılma ihtimalinden" bahsetmiş ve bu konuda herhangi bir Yönetim Kurulu kararı olmadığını belirterek, yayın gelirlerindeki dağılımı örnek göstermiştir.

Ayrıca, birkaç hafta önce Spor Toto 2. Lig ve 3.Lig kulüpleri temsilcileri ile yapılan toplantıda da aynı dayanışma felsefesinin, TFF Bank Asya 1.Lig kulüplerini de kapsayacak şekilde, maçlardaki disiplin ihlali için kesilen para cezaları ve TFF'nin kurumsal olarak kendi bünyesinde tasarruf ettiği meblağlar için de geçerli olduğu kendilerine bildirilmiştir.

Hiçbir şekilde kulüplerimize yönelik bir teklif söz konusu olmamıştır. Kamuoyunun bu tür haberlere itibar etmemesini önemle rica ederiz."