61SAAT SPOR-Trabzonspor Kulübü, 15 Ağustos’ta Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanlığına gönderdiği yazıda İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2 Temmuz 2012 tarihli, 2011/63 esas, 2012/71 sayılı kararıyla 2010-2011 sezonunda oynanan ve sonuçlarının etkilendiği sabit olan müsabakalara ilişkin tescillerin iptali başvurusunda bulundu.
Dilekçenin içeriğinde, Futbol Federasyonu nezdinde ''Trabzonspor'un  bugüne kadar bu konuya ilişkin yaptığı başvurular, savunma hakkı ve açık  yargılama yapılması talebine rağmen duruşma gerçekleştirilmemesi gibi adil  yargılanma hakkının temel gerekleri çiğnenerek gerçekleştirilen yargılamalar  sebebiyle sonuçsuz kalmıştır'' görüşüne yer verildi.

TRABZONSPOR’UN İSTEKLERİ NELER?
Talebin sonuç ve istem bölümünde ise ''Yukarıda açıklanan sebeplerle Türkiye Süper Ligi'nde 2010-2011  sezonunda 7 Mart 2011 günü oynanan Gençlerbirliği-Fenerbahçe, 9 Nisan 2011  günü oynanan Eskişehirspor-Fenerbahçe, 1 Mayıs 2011 günü oynanan  Fenerbahçe-İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 08 Mayıs 2011 günü oynanan KDÇ  Karabükspor- Fenerbahçe, 15 Mayıs 2011 tarihinde oynanan  Fenerbahçe-Ankaragücü, 22 Mayıs 2011 günü oynanan  Sivasspor-Fenerbahçe, 21 Şubat 2011 günü oynanan  Manisaspor-Trabzonspor, 06 Mart 2011 günü oynanan Bursaspor-İstanbul  Büyükşehir Belediyespor, 20 Mart 2011 günü oynanan  Gençlerbirliği-Trabzonspor, 17 Nisan 2011 günü oynanan  Trabzonspor-Bursaspor, 22 Nisan 2011 günü oynanan  Eskişehirspor-Trabzonspor ve 15 Mayıs 2011 günü oynanan Trabzonspor- İstanbul Büyükşehir Belediyespor müsabakalarının tescillerinin iptal edilerek  Türkiye Futbol Federasyonu Müsabaka Talimatı'nın 24. maddesi çerçevesinde  tescilini saygıyla talep ederiz.'' denildi.


YÖNETİM KURULUNDA GÜNDEME GELMEDİ
Ancak Trabzonspor’un Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanlığına gönderdiği dilekçe ne yazık ki TFF’nin Yönetim Kurulu toplantısında gündeme dahi gelmedi. 27 Ağustos’ta TFF Genel Sekreteri Prof. Dr. Emre Alkin imzasıyla Trabzonspor’a gönderilen yazıda talebinin reddedildiği kaydedildi.


PROF. DR. EMRE ALKİN KENDİ BAŞINA MI CEVAP VERİYOR?
Trabzonspor’un TFF Yönetim Kuruluna gönderdiği dilekçenin Genel Sekreter nezdinde cevap bulması ise tam bir skandal olarak değerlendiriliyor. Yönetim Kurulu toplantısında dahi gündeme getirilmeyen yazının sadece Prof. Dr. Emre Alkin’in imzasıyla cevap verilmesi TFF’nin Trabzonspor’a ön yargısını kanıtlar nitelikte. Çünkü yazıda Prof. Dr. Alkin imzasının altında hem “TFF yönetim Kurulu adına” şeklinde bir ibare bulunmuyor hemde yönetim kurulu üyelerinden de hiç birinin imzası yer almıyor.


CEVAP YAZISINDA NE YAZIYOR?
Bu ibareler dikkate alındığında ise Trabzonspor’un TFF Yönetim Kuruluna gönderdiği yazı Genel Sekreter Prof. Dr. Emre Alkin tarafından okunarak karara bağlandığı şeklinde bir sonuç ortaya çıkıyor.

Alkin ise Trabzonspor’a gönderdiği yazıda özetle şu ifadelere yer verdi:
“Anılan müsabakalara ilişkin olarak, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu kararları, 07.05.2012 tarihinde Tahkim Kurulu kararları ise 04.06.2012 tarihinde alınmıştır.
Anayasanın 59. Maddesinde ise Tahkim Kurulu’nun spor faaliyetlerinin yönetimine ve disiplinine ilişkin kararlarının kesin olduğu ve kararlara karşı hiçbir yargı merciine başvurulmayacağı hükme bağlanmıştır. Anılan müsabakalara ilişkin disiplin yargılaması kararları kesin ve bağlayıcı nitelik arz ettiğinden talebinizin reddi gerektiğini bilgilerinize sunarız”


KAYNAK: 61SAAT.COM