Suçlu olan takıma minumum -12 puan uygulaması yapılacağı, naklen yayın gelirlerinin geri alınacağı ve ceza alacak kulüplere 2 ile 10 milyon TL arasında yaptırım uygulanacağı belirtilmişti. Kurtuluş reçeteleri olacak 6 Süper Lig kulübünün naklen yayın geliri olan 216.85 milyon TL'nin yanı sıra adı geçen tüm takımlara verilecek cezalarla birlikte havuzda yaklaşık olarak 250 milyon liranın birikmesi bekleniyor.

KURTULUŞ REÇETESİ

İşte bu noktada Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın bu rakamın büyük bölümünü Bank Asya, 2. ve 3. Lig kulüplerine dağıtmayı planladığı ve bunu bazı başkanlarla paylaştığı öğrenildi. Böylece şike geliri, alt liglerde mücadele eden ve zor günler geçiren kulüplerin kurtuluş reçetesi olacak. Bilindiği gibi 2. ve 3. Lig kulüp başkanlarının büyük çoğunluğu naklen yayın ihalesinden pay alamadıkları gerekçesiyle perşembe günkü genel kurulda 58. maddenin değişmemesi için ret oyu kullanacağını açıklamıştı. TFF'nin bu atakla, yapılacak genel kurulda elini sağlamlaştırmayı da 303 oy hedeflediği ifade edildi.

"HAKKIMIZI HELAL ETMEYİZ"

Bugün'ün haberine göre, Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, "Aydınlar'a eksi puan uygulaması yapılacaksa bunun geçen sezon puan cetveline göre yapılması gerektiğini söyledim. Kendisi buna sıcak bakmadı. 'Bu yapılmazsa hakkımızı helal etmeyiz' dedim. Perşembe genel kurul sonrası artık hukuki yollardan olayı takip edeceğiz. Gerekirse UEFA ve FIFA'ya kadar da şikayet edeceğiz" şeklinde konuştu. Mükafatı başka takımlar alıyor Kasımpaşa Başkanı Hilmi Öksüz ise "Bu sezon eksi puanlama uygulanırsa lig sonuncusu Ankaragücü'ne büyük bir artı sağlanıyor. Hakkım gaspedilmiş, yapana ceza veriyorsunuz, mükâfatı ise başka takım alıyor" dedi. Öte yandan Bucaspor yönetimi yayınladığı bildiride, "TFF genel kurulunun ve TFF başkanlığının görevi şikecileri değil,mağdurları korumaktır" ifadelerini kullandı.