Türkiye Futbol Federasyonu Süper Lig’de 16. Hafta programını açıklarken, Trabzonspor’un maç takvimi yine “PES” dedirtti. Bundan önceki süreçte tam 5 kez Pazartesi maçı oynayan Trabzonspor, şimdi de büyük takımlar arasında saat 13.30 uygulamasının ilk talihlisi oldu.  Buna göre TFF, 16. haftada İstanbul’da oynanacak Belediyespor maçının saatini 13.30 olarak açıklarken adeta “Maça kimse yetişemesin” diye uğraştı.

Maç programının açıklanmasının ardından gazetemizi arayan İstanbul ve çevre illerde bulunan Trabzonspor taraftarları, “O saatte maça yetişebilmemiz için sabah namazında yola çıkmamız gerek. TFF bu tarz uygulamaları bilinçli yapıyor” diyerek tepki gösterdiler. Öte yandan Trabzonspor’un Kasımpaşa ile oynayacağı kupa maçı 13 Aralık Perşembe günü 20.00’da, 1461 Trabzon ise Galatasaray ile 11 Aralık Salı günü 19.00’da karşı karşıya gelecek.

Bordo-mavili camia, gelecek hafta oynanacak İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının pazar günü saat 13.30'a verilmesine tepki gösterdi. Trabzonlu taraftarlar, sosyal medyada yaptıkları yorumlarda "TFF'ye inat sabahın köründe de olsa Olimpiyat'a gideceğiz"  dediler.
Kimi taraftarlar ise, "TFF Türkiye'de olimpiyat stadını doldurabilen tek takım, TFF'ye bu yüzden maçı erken saate aldı ki taraftarı maça gitmeyerek desteksiz kalsın" şeklinde yorumlar da bulundu.