Trabzon'da merakla beklenen Başbakan Erdoğan ve Trabzonspor Başkanı Sadri Şener görüşmesi bugün Trabzon Valiliği makamında gerçekleşti.

Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde yapılması beklenen görüşme ilk olarak Trazonspor Kamp Eğitim Tesisi'nde yapılması düşünüldü.

Bu amaçla Trabzonpor Başkanı Şener ve kurmayları uzun bir süre Başbakan Erdoğan'ı dışarıda bekledi. Başbakan Erdoğan'ın kamp eğitim Merkezi'nin futbol sahasına inince burada selamlaşmalarına karşın görüşme gerçekleşmedi.
Başbakan Erdoğan, beklemeden hemen Hüseyin Avni Aker Stadı'nda gerçekleşen AK Parti Gençlik Şölenine katıldı.

Başkan Şener ise, görüşmenin yapılacağı Trabzon Valiliğine geçti. Başbakan şölenin ardından Trabzon Valiliğine gelmesi ile merakla beklenen zirve burada gerçekleşti.

Valilik makam odasında, dinlenme odası olarak kullanılan odada yapılan görüşme 1 saat sürdü.

Şener görüşmeden önce gazetecileri “Başbakana haklılığımızı kanıtlayan bazı bilgileri aktaracağım” dediği öğrenildi.

Başbakan Sadri Şener görüşmesine Özak’ın dahi alınmaması değişik yorumları da beraberinde getirirken ikili görüşme ile ilgili hiçbir bilgi de vermedi.

Bir saat süren görüşmede Sadri Şener’in Trabzonspor ile Trabzon hassasiyetini Başbakan’a anlattığı da belirtiliyor.

Görüşmenin ardından Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, kurmayları ile birlikte binadan ayrılırken gazetelerin sorularını da yanıtsız bıraktı. Sorulara,"Daha sonra" diye karşılık veren Başkan Şener'in ilerleyen günlerde konuyla ilgili bir açıklama yapması bekleniyor.

Bu arada, Başbakan’a Şener’in “Kupa bizim hakkımız bizim Fenerbahçe ile bir sorunumuz yok. Fenarbahçenin küme düşmesini istemiyoruz biz kupalızı istiyoruz” dediği de öğrenildi.

Şener görüşmeden sonra yorgun olduğu görüldü.

Başkan Şener'in ardından binadan çıkan eski Devlet Bakanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Özak, "Baş başa görüştüler. Ne konuştukları hakkında bilgimiz yok" şeklinde cevap verdi.