Haftalardır Burak Yılmaz’ın yerini dolduracak isim için girişimlerini sürdüren Trabzonspor’da, her gün yeni bir futbolcu gündeme geliyor. Berbatov, Owen, Konate, Kuranyi, Martins derken Bordo-Mavililer’in son gözdesi Ola Toivonen oldu. Bir dönem Galatasaray’ın da ilgilendiği İsveçli golcü için yönetimin, PSV Eindhoven’le masaya oturduğu iddia edildi. Hollanda ekibinin, şu anda takım kaptanı olan 27 yaşındaki forvet için kapıyı 12 milyon Euro’dan (26.28 milyon TL) açtı. PSV’nin bu kadar yüksek bir bonservis bedeli istemesinin bir nedeni de Toivonen’e başka taliplerin de olması.

FARK 5 MİLYON EURO
Trabzonspor adına görüşmeleri yürüten Giray Bulak ise Hollanda ekibine 7 milyon Euro (15.33 milyon TL) önerdi. Aradaki 5 milyon Euro’luk farkın kapatılması için pazarlıklar sürüyor. Fırtına’nın, yarın UEFA’ya liste verilecek olması nedeniyle bu transferi bir an önce bitirmesi gerekiyor. Bordo-Mavililer, listedeki diğer isimler için de girişimlerini sürdürüyor.

NEWCASTLE İDDİASI
Ancak bugün bazı medya organlarında Toivonen'in Newcastle ile 10 milyon Euro karşılığında anlaştığı iddia ediliyor. Yabancı kaynaklı haber sitelerinde yapılan araştırmada
26 Haziran'da yapılan haberlerde PSV'nin Newcastle'dan Toivonen için 10 milyon Euro istediği vurgulanıyor. Ancak bu tarihten sonra her iki kulüple ilgili son olarak 31 Temmuz tarihinde haber yapıldı. Bu haberde de Newcastle'nin 8 milyon Euro önerdiği ancak PSV'nin yine kapıyı 10 milyon Euro'dan açtığı kaydediliyor. Her iki haberde de Toivonen'in anlaştığına dair bir kesinlik belirtilmezken, haberlerde Rus kulüplerinin de devrede olduğu yazıldı.

İNGİLİZLERE 10 TRABZON'A 12 MİLYON
Olayın bir diğer garip tarafı da İngiliz kulübüne kapıyı 10 milyon Euro'dan açan PSV'nin aynı futbolcu için Trabzonspor'dan 12 milyon Euro istemesi. Arada ki 2 milyonluk fark ile bir futbolcu daha alınabileceği unutulmaması gereken bir unsur olaraK hafızalarda yer ediyor.