61SAAT SPOR-Programda soruları yanıtlayan Tolga, sakatlığı ile ilgili olarak, “Sakatlığım ile ilgili kontrolüm vardı, 3 hafta geçti. Askıyı çıkardık. Askıyı çıkardıktan sonra 3 hafta daha antrenman dönemi olacak ama kaleci antrenmanı yapamayacağım. 3 haftadan sonra 6. hafta bittiğinde kaleci antrenmanlarına da başlayacağım.. Toplamda 8 haftayı bulacağım ama önemli olan sağlam olması” dedi.

ONUR OLMASAYDI TAKIM SIKINTI YAŞAYABİLİRDİ!

Kendisi ile Onur’un aynı takımda oynamasından dolayı daha önce bir çok kez dillendirilen “İki iyi kaleci bir takıma fazla değil mi?” şeklindeki söylemlere de Tolga şu şekilde yanıt verdi:
“Baktığınız zaman bir çok kişi öyle düşünüyor. Ama futbolun içinde böyle sakatlıklar oluyor gördünüğz gibi. Uzun sakatlıklarda olabiliyor. Bu tip sakatlıklar olduğu zaman gereksinim haline geliyor. Benim sakatlığım 8 hafta gibi bir süre görev alamayacağım.. Bu durumda Onur gibi bir kaleci olmasaydı takımımız sıkıntı yaşabilirdi. İşte böyle durumlarda takımda iyi kalecilerin olması çok daha büyük faydalar sağlayabiliyor. Ama tabi her zaman böyle sakatlıklar olacak diye bir şey yok. Onur’un sakatlığında da aynı şey yaşanmıştı. Ama nasip kısmet işi”

SAKATLANDIĞI POZİSYONLA İLGİLİ OLARAK NE DEDİ?
Sivasspor maçında sakatlandığı pozisyonla ilgili olarak ise Tolga, “O pozisyonu bende televizyondan defalarca izledim. Öndeki adamın bir müdahalesi var. Bamba’da benim daha rahat düşebilmem için kambura yatıyor. Aslında onun düşüncesi benim daha rahat düşebilmem. Ama düşerken, çarpacak bir adam bulsaydım, belki ayaklarımın üzerine düşebilirdim. Ama işte o esnada benim havada dengem bozuldu, sonra yere o şekilde düştüm” diye konuştu.

BEN ONUN VİCDAN AZABINDAN YAŞAYAMAM
Programda kibar bir şekilde kalecilik yaptığı şeklindeki eleştirilere ise Tolga, dikkat çeken bir yanıt verdi: “Kimseye bir zarar vermek gibi bir düşüncem yok. Ancak futbol bu bazen olmayacak şeyler olabiliyor. Biz olsun doğrusunu yapalım. Ben kimseye bir hareket yapıp sakatlanırsa ben onun vicdan azabından yaşayamam. Tabi ki sert olacağız takımın başarısı için o insanların mutluluğu için mücadele ediyorsun ekmeğini yedirmeyeceksin kora kor mücadele edeceksin ama kimseyi de sakatlamayacaksın” ifadesine yer verildi.

AVRUPA’DAN GELEN TAKLİFLERİ NEDEN REDDETTİ?
Geçen yıl Avrupa’dan gelen teklifleri reddetmesi ile ilgili olarak ise Tolga, “Ben hiçbir şeyden sızlanmam kalecilik yürek işidir… Geçen sene zor günler geçirdik. Annemin rahatsızlığı vardı. Annemin yanında kalmam gerekiyordu. Tabi sadece o da değil. Kulübün camiamın onayını vermesi lazımdı. Gerçekten iyi bir kulüp teklif ederse, şartlar iyi olsaydı Türkiye’yi kulübümü orda temsil etmek istersin. Şartlar sadece maddi anlanma benim gidişimle ilgili değil. Burda herkesin onayının alınması lazımdı. Belki benim gidişim herkesi örnek olabilecekti. O yüzden kalmanızda da gitmeniz de de duruş gerekiyordu” dedi.

ŞENOL GÜNEŞ TECRÜBELERİNİ PAYLAŞIYOR MU?
Şenol Güneş’in kendileri ile ilgili tecrübeleri paylaşıp paylaşmadığı şeklindeki soruya da Tolga şu şekilde yanıt verdi: “Hocamız her şeyden önce sadece kalecik anlamında değil de bütün hayat tecrübelerini bizimle paylaşıyor. Gerçekten Trabzonspor’a çok şeyler kattı. Her şeyden önce çok iyi bir insan. Benim için o yeter. Bazen, takımın için oynadığın takımı seversin. Bazen taraftarın için oynarsın. Birde hocanı çok seversin hocan için oynarsın”

TÜRK KALECİLERİNE SAHİP ÇIKILMIYOR
Avrupa’ya neden Türk kalecilerin transfer olamadığı şeklindeki soruya da Tolga; Şu şekilde çarpıcı bir yanıt verdi: “Bizim ligimizde oynatmadıktan sonra yurt dışında nasıl göndereceğiz. Önce biz kendi içimizde sahip çıkalım, diğerleri sahip çıkar. Biz kendimize sahip çıkmadık daha. Bizim en büyük sıkıntımız o. Maalesef bir vizyonumuz yok. Sadece Türk kalecilerin değil Türk oyuncuların Avrupa’da vizyonu yok. Şuanda yeni yeni başladı ve inşallah bundan sonra da devam eder”

KAYNAK: 61SAAT.COM