61SAAT SPOR SERVİSİ-Trabzonspor'un her konuda anlaştığı ifade edilen Tolgay Aslan tranfseriyle ilgili yine babası Erhan Aslan konuştu ve transferi doğrulamadı.
Baba Aslan, Aspor'a yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Görüştü. Şuan anlaşma yok. Şuan net yazılı olan bir şey yok. Fotoğraflar çekildi evet görüşmeler de oldu. Ersun hocayla biz de görüştük. Artık şuan hangi nedenle bilmiyoruz ama bir anlaşma yok. Benim tarafımdan söz de verilmiş oldu. Tolgay, Hamburg tarafından da iyi bir teklif geldi. Şuan Hamburg Tolgay'ı o görüşmelerden kopardı.  Hamburg el koydu. Evet o şekilde yeni bir gelişme var" dedi.

Trabzonspor'un ne kadarlık bir teklifi olduğu sorusuna ise Aslan cevap vermedi. Beşiktaş ile ilgili de konuşan Aslan, "Gönlünde profesynel olarak istikbalinden başka bir şey yok. Bazı görüşmelerde istikbal vadeden görüştü. Trabzon'a daha yakın. Tabi ki rakamda da bunun fonksiyonu da oldu. Son dönemde aşırı derecede  takıldı kaldı. 3-4 gün Tolgay'ın rahatlaması ve sakinleşmesi gerekiyor. Tranfser hala Trabzon'a olabilir. Ama şuan aşamada değil. Şuan imza atılmadı" dedi.

Trabzonspor ile Beşiktaş'ın ücret teklifi arasında da fark olup olmadığı sorusuna Aslan, cevap vermedi.

Aslan, "Benim saf görüşüm Almanya. Ben Tolgay'ın Almanya'da istikbalinin daha iyi olduğunu görüyorum. Ben Bundesliga'da forma giymesini istiyorum. Hem o an istediği noktada Trabzon. Hem maddi yönden hem de oynayabileceği yönden Trabzon daha uygun" dedi. 

Aslan, şu şekilde devam etti: "Aramızda sözlü anlaşma olmuştur. Ben o görüşmede yoktum. Tolgay'a da şuan ulaşamıyorum. Neden bu duruma geldi bilmiyorum. Normalde düne kadar Trabzon ile her konuda anlaşmaya varılmıştı. Şuan net olarak hiç bir şey yok. Trabzon'da veya değil Tolgay'da değil. Belki menajer tarafından başka konulardan sorun olabilir. Hamburg, Tolgay'ı aldı oradan. Hamburg en çok hangi takım verirse ona gidecek. Zaten sezon sonu bitiyor. Hamburg'da şuan 6-7 orta saha oyuncusu sakat. Şuan orta saha oyuncusu bir tek Tolgay kaldı. Trabzon çok profesyonel davrandı. Olduysa sorun Trabzon'dan olmadı. Ama benim gönlüm Türkiye'de oynayacaksa Trabzon'dan yanadır " dedi.