Bu sezon forma giydiği maçların tamamını çıkartan Trabzonspor takım kaptanı Tolga Zengin, Spor Toto Süpre Liginin en istikrarlı futbolcusu oldu. Kafası ve burnu kırılsa da mücadeleyi hiç bırakmayan azmi ile takım arkadaşlarınna moral veren başarılı file bekçisi teknik direkmtörü Şenol Güneş'in izinden gidiyor. Kaptanlığın vermış olduğu sorumluluğunu da üzerinde taşıyan Tolga, idol olarak gördüğü, kendisi gibi kalecilikten gelme hocası Geneş'in bordo mavili kulübe verdiklerini vermeye gayret ediyor.

Yapı olarak Van Der Sar'ı örnek aldığını belirten Tolga Zengin," İdol olarak bakıldığında Trabzonspor'da Şenol Güneş gerçeği var. En azından onun kadar başarılı olmaya çalışıyorum. Onun Trabzonspor'da verdiği şeyleri bende vermeye çalışıyorum" dedi.

Takım arkadaşı Burak Yılmaz'dan övgüyle bahseden başarılı file bekçisi," Bie forvet oycunusunda olması gereken tümü fazlasıyla Bırak'ta var. Akıllı ve gol vuruşları .ok iyi. Bunun yanında bir de yüreğiyle oynuyor. Kendini takıma adamış bir oyuncu." şeklinde konuştu.

Trabzon'u çok sevdiğini belirten Tolga, " Ben Karadeniz sevdalısı bir insanım. Trabzon'da çok mutluyum. Arkadaşlarımız ve dostlarımız herp burada. Sıkıntı ve mutluluğunu paylaşabiliyorsun. Canın sıkıldığında
zaman zaman dağ çık, dağ havası al. Tekne ile deniz açıl. Buranın ayı bir özelliği ve havası var. Heryerde bunları yapamazsınız."dedi