Trabzonspor`da Kaptan Tolga Zengin Fatih Üniversitesi tarafından düzenlenen `Fatih World Cup 3` turnuvasının açılışı törenine katıldı. Tören sonunda, Fatih Üniversitesi öğrencilerinin oylarıyla belirlenen yılın en değerli futbolcuları ödülleri de dağıtıldı. Tolga, “Yılın En Değerli Kalecisi” ödülünü Gaziantepspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman’ın elinden aldı. “Yılın En Değerli Futbolcusu” ödülüne layık görülen Burak’ın ödülünü de yine Kaptan Tolga Zengin, Teknik Direktör Özcan Kızıltan’ın elinden aldı.

Tolga Zengin, Fatih Üniversitesi`nin düzenlemiş olduğu `Fatih Wold Cup 3` etkinliğinde yer aldığı için mutlu olduğunu söyledi. Tolga, "Böyle bir organizasyonda olmak çok büyük mutluluk verici. Dünyanın her yerinden kardeşlerimizle berabere olmak çok güzel bir duygu. Organizasyonda emeği olan herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Tolga Zengin, Trabzonspor`un inişli çıkışlı grafik sergilemesiyle ilgili bir soru üzerine ise şunları söyledi:

"Mazeret üretmek kolaydır. `Yoğun bir süreç yaşadık yorulduk` dersin. Ama şu da bir gerçek ki biz Türk futbolcusu olarak bu kadar yoğun maç temposuna alışık değiliz. Bir anda bu temponun içine girdik. Fakat 34 maç da oynasak sezon daha bitmedi. Durum bu, buna ayak uydurmalıyız. Herkes gibi bizim de yorgunluğumuz oluyor. Taraftarlar da yoruldu sürekli maç izlemekten. Baktığın zaman eskisi gibi ilgi yok futbola. Gönül isterdi ki bu statü yapılırken buna emek verenlerin de görüşü alınsın. Çok daha iyi şeyler çıkabilirdi."

Emre`nin Zokora`ya söylediği iddia edilen ırkçı sözlerle ilgili konuşmak istemeyen Tolga, ``Onlar kendileri söyledi. Bazı şeyler söylenmiş. Emre ağabey de bunu zaten söylüyor. Özrünü de diledi. Bundan sonra ne olur ne biter onu federasyon belirleyecek`` dedi.

Tolga Zengin, Avrupa`daki takımlardan teklif gelmesi durumunda gidip, gitmeyeceğiyle ilgili bir soru üzerine, şunları kaydetti:

"Her futbolcu Avrupa`ya gitmek, ülkesini orada temsil etmek ister. Ama benim Trabzonspor`daki misyonum farklı. Trabzonspor`un kaptanıyım, Trabzon şehrinde doğmuşum, o takımın taraftarıyım. Böyle bir şey yönetim, hocam, taraftarımız, camiamız okeyledikten sonra olabilir. O zaman gelsin konuşulur. Bana ne denirse onu yaparım. Bunun kararını benden ziyade yönetimimiz verir. Öyle `ben gidiyorum eyvallah` deyip gidemem. Oraya mal olmuşuz, alttan gelen arkadaşlara örnek olmamız lazım."