Tolgay Arslan'ın Menajeri Francesco Di Frisco, transfer süreciyle ilgili çıkan son haberleri Beyaz TV'de yayınlanan Derin Futbol programına değerlendirdi. 
Di Frisco, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun "Tolgay'la anlaştık ama daha sonra Beşiktaş'la görüştüklerini öğrenince vazgeçtik" sözlerine karşılık olarak; "Ben Trabzon'a gidiyorum diye bir söz çıkmadı. Trabzon'la görüşeceğimizin sözünü verdik ve biz görüşerek o sözü tuttuk. Biz sadece Trabzonspor'un teklifini dinledik." ifadelerini kullandı.

İtalyan menajer, Trabzonspor'un teklifiyle ilgili olarak; "Trabzonspor'un teklifini sadece Dubai'de duyabilirsiniz. "Krema üstüne krema" diyebiliriz. Tolgay kalbinin sesini dilnedii. Bundan dolayı Beşiktaş'ı kabul etti, Trabzonspor'a hayır dedi." dedi.

Di Frisco, son olarak; "Biz Beşiktaş ile 10 gün önce anlaştık bile. 350 bin euro artı 150 bin euro ve Tolgay'ın satışında yüzde üzerine anlaşma oldu." sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Ancak Tolgay'ın İtalyan menajerinin bu açıklamaları yapmasının ardından işin ilginç yanı Trabzonspor ile ön protokol imzaladığına dair fotoğraflar da ortaya çıktı. Bu fotoğraflarla açıklamaları bir anda havada kalan İtalyan Menajerin ne şekilde hareket ettiği de ortaya çıktı. 
İtalyan menajer ile ilgili Trabzonsopr Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu sonrasında, "Bugün sabah itibari ile tekrar “devreye girmek istiyor musunuz biz istiyoruz?” diye mesajı var. O menajer ile bizim CEO’muz numarası mevcut. Onlar hep ispatlıdır. Buradan şirketlerden bakılabilir. Tabi ki anormal şeyler. Üstüne durmaya gerek yok. Sizin arkadaşınıza söylemiş ya onlar kayıtlı ispat etsinler. Ben ikisinin numarasını da veririm oradan gelen mesajlardan alırsınız. Bunlar önemli mi siz habercisiniz ispat edebilirsiniz" demişti. 

Başkan Hacıosmanoğlu, sonrasında menajerin akşamda Trabzonspor CEO'suna mesaj attığını gelişmelerin kendisinden kaynaklanmadığını söylemişti.