UEFA Avrupa Ligi'nde dünya devi Manchester United'ı 2-1'le dize getirirken Pogbalı, İbrahimovicli, Rooneyli, Rashfordlu rakibi karşısında sarı lacivertli ekibin sergilediği futbol, Akhisar Belediyespor'un gözünü korkuttu. Akhisar'ın Fenerbahçeye farklı bir sonuçla yenilmesi durumunda Tolunay Kafkas'ın ayrılabileceği kaydediliyor. 
 
Teknik direktör Tolunay Kafkas, Süper Lig'de de Konyaspor ve Karabükspor gibi iki önemli takımı üst üste mağlup eden Fenerbahçe'yi nasıl durduracağını düşünmeye başladı.
 
Medipol Başakşehir'den 5 gol yiyen kaleci Fatih'in moralsizliği, sağ bek Miguel Lopes'in cezalı duruma düşmesi, Douglao ve Sami'nin kadro dışı bırakılması takımda havayı iyice bozarken Fenerbahçe sınavı Tolunay Kafkas için de kritik hale geldi. Cihat Arslan'ın ayrılmasından sonra 2'nci haftada takımın başına geçen Kafkas, 7 maçta sadece 1 galibiyet alırken, 3 yenilgi ve 3 beraberlikle beklenenden çok uzak bir performans ortaya koydu. Özellikle 5-1'lik Medipol Başakşehir bozgunundan sonra Tolunray Kafkas'ın Fenerbahçe'den alınacak farklı bir yenilgi halinde ayrılabileceği öne sürülüyor.