Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Telegol programında soruları yanıtladı:
İşte Şener'in konuşmasından satır başları:

Yıldırım Demirören’e destek verdiğim için pişmanım. Şike ile teşebbüs aynı suç değildir. Ama şimdi değil. Bitsin sonra yeniden başlarken istediğin gibi değiştir.

BEN ÇOK NET BİR İNSANIM
Ben çok net bir insanım. Benle konuştuğunda aynı yoldan yürüyeceksin. Beni de vurabilirsin. Bugün Tahkim Kurulu Emre’ye 3 maç ceza verdi. Trabzon’un hatırına 2 idi 3 verdi. Ama hakaretten verdi ırkçılıktan ceza vermedi.

Burada maç izledik. Çokta heyecanlı falan değildim. Bizimki 50 maçı geçti. Ciddi takımlarla.. Artık millette bunalma başladı.



HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

Tekrar ordan geliyoruz buraya. 3 takım öyle gidip geliyor şu üçgen içinde dolaşıyor.
Barcelona 70 maç oynamış söylemine ise, “Ama adı Barcelona. Biz şampiyonlar ligine 2 gün kala gittik. Önhcesi olsaydı ona göre transfer yapardık.

“İkinci olupta Şampiyonlar ligine kalma şansınız vardı. O sırada oyuncularınızı kaybettiniz. Neden onların takviyesini yapmadınız” sorusuna ise Şener, “O zaman hocamının bütün istediklerini hepsini yaptık. Henrique 4 milyon, Alanzinho aynı. Adrian 5 milyon Euro”

FUTBOL SİYASETE BULAŞTI MI?
Siyaset hakkaten çok giriyor mu futbolun içine. Başbakanı çok atıyorlar bu işine” sorusuna ise Şener, “Net bilmiyorum. Sayın Başbakan ile görüşme imkanımız olmadı. 11’in de Trabzon’a gelecek. Tabi ben orda bulunacağım. O arada bir görüşeceğiz. Tabi o ne diyecek biz ne diyeceğiz.

Yıldırım’ı çözemedim. Onu çözemiyorum. O yönetim kurullarında bazı arkadaşlar var onları da çözemiyorum. Ufuk’un da davranış biçimini çözemiyorum. Heralde emekli mi olacak”

BEN OLSAM İSTİFA EDERDİM
Başkan Şener, Aziz Yıldırım’a kulübünden gelen destek üzerine şu şekilde devam etti:
“Bizde bana destek yok. Muhalefette var. Biz aynı durumda olsak kaybolup gitmiştik. Ben başkanlığı bırakırdım. Çünkü o sırada savaş verirken kulüp isminde bahsetmezdim. Çünkü o mahkemede kulüpler değil şahıslar yargılanıyor. Ceketimi koyma lafı bana göre yanlış bir ifade. Ama inşallah çıkar”

NİHAT GELSİN TRABZON'A GÖSTEREYİM NE OLDUĞUNU
Fenerbahçeli yöneticilerin iddiaları ile ilgili olarak ise Şener,
"Benim tapeler ile Aziz beyin tapelerini mukayese ediyor. Biz şike olayını ortaya çıkaran dernek değiliz. Nihat beyin polise adalete saygısı yok mu?. Bun ben çıkarmadım devlet çıkardı. Diyor ki, “Karadeniz oyunları için 6 milyon falan aldı.” 6 milyonun altısını da aldık. Lig geçen yıl bitti. Biz yaptıkça onardıkça para gönderildi. Fenerbahçe’ye de verildi. Bizim kulüpte bunların makbuzu da var. Bizim stadımız uymuyor. UEFA’nın şartlarına. Bizim stadımız 60 yaşında. “Başbakan stadı onaralım” dedim. Yok başka yerler. Kendisi de müteahittir. İsterse Trabzon’a gelir, hepsini tek tek ölçer. 5 milyon değil. Bazıları diyor ki bu paraları maçta kullandılar. Maçlar bitmiş 22 mayısta.

BALIK OLAYI NEDİR?
Balık olayı ise bizim yöneticimiz Recep Denizer, Türkiye’nin en büyük balıkçısıdır. İzmir’de orkinos çiftlikleri vardır. Bu arkadaş Sivas’a balık gönderdin mi diye soruyorlar. Bu arkadaşımız Türkiye’nin her yerine balık gönderiyor.
Trabzon’a gelirse bu hafta kendisini Recep ile tanıştırırım.
5 milyon ne oldu 6 milyon ne oldu. Gelirsin Trabzon’a alırsın metreyi, ben sana gösteririm neyin ne olduğunu. Benim tapelerim 20 sayfa Aziz Yıldırım’ın tapeleri 80 sayfa. Matematik bilgimiz mi yok?

ŞİKE YAPILDI MI YAPILMADI MI?
İddianameyi okuyunca Türkiye’de şike yapıldı mı yapılmadı mı ne çıkarıyorsunuz” sorusuna Trabzonspor Başkanı Şener, “Etik kurulu da var diyor. Teşebbüs etti ama belgesi yok diyor. Etik Kurulu’nun birinci raporu ile ikinci raporu bizim için aynı. Fener’in ki aynı değil. Savunmalardan dolayı çok değişmiş.

FENERBAHÇE KÜME DÜŞMESİN DİYE DEĞİŞTİLER
Devletin yaptığı soruşturmayı okuma bilen herkes bunu talep eder. Devlet eğer derse ki burada böyle bir olay vardır derse. Okuyunca onu anlarsın. Biz diyoruz ki 58 maddeyi değişmesin. Ama değiştiler neden Fenerbahçe küme düşmesin diye”

ZİYA ŞENGÜL’E AĞZININ PAYINI VERDİ

Şampiyonlar Ligi Finaline Ziya Şengül’ün, “Türkiye liginin Şampiyonu olarak çağrılmadınız” şeklindeki söylemine Şener, “Siz mi gönderdiniz kağıdımı. Gönderirim kağıdı okunsunuz. Orda bana gönderilen davette Türkiye liginin şampiyonu olarak çağrıldık” şeklinde yanıt verdi.

Şengül’ün, “Fenerbahçe 10 aydır konuşulur mu. Aziz Yıldırım aşağı, Fenerbahçe yukarı. Yeter” Şener, “Türk halkının bir durumu. Bir kulüp Fenerbahçe konuşulur. Ben bir şey yaptı diye söylemedim. Ne yargıdan bahsediyorum. Ben Nihat’a cevap veriyorum. Nihat’ta bilmeden konuşuyor. Her sene lig bittiği zaman bizim takım için söylüyorum. 0/0 çıkarız. Hiç 1 lira fazla aldığımız yoktur. 4 takım Play-off’a kaldı. Burda takım alacağı belli. Her takımın 4.’lüğü garanti. Onu alıyoruz önceden. Lig oynanırken, 6’ıncılık veya 5’inciliğin parasını alıyorsunuz.

Şimdi 3 ile 4 trilyon arasında 1 trilyon civarında fark var. Şuanda 4’ü isteyebiliriz. Kasasında varsa veriyor. Digitürk bitince veriyor” diye konuştu.

“Yayıncı kuruluşu rekabet kurulu reddetti. Seneye değişme durumu var mı?” Şener, “Bozamaz. O başka o uzatma. Başka o” dedi.

GALATASARAY ADAM KOYSA AYNI OLMAZDI
Galataasaray bu kurullara 3 kişi soksaydı 4 kişi soksaydı. Bu kararı alamazdılar. Genel Kurul’a bizde giriyor deseydik şekil değişebilirdi. Ben oraya 2 adam koydum. Mustafa ve Taylan abi var. Galatasaray koysaydı. E olmadı ki. Bunu desem küsecekler ama öyle. Bursa’da aynı şekilde”

FENERBAHÇE'YE NASIL KARŞILANACAK
Pazar günü güller çiçekler kırmızı halılarla… Nasıl yani biz nasıl geldiysek öyle karşılayacağız. Nihat gelir, sonra der “Biz yanlış söyledim” hata insanız.

Ben kaç kişiyi karşıma aldım sana oy verdim. Ama şimdi bana sormadan 58’i değiştiremezsin. Tahkim Kurulunu hiç tanımıyorum. Bir üyesi ile Trabzon’a gitmiyordu. Orda tanıştım. “Başkanım bize çok yükleniyorsunuz” dedi. Sonra orda baktım efendiydi.

Tahkim kurulunun başkanı değişti. Bu durum ile ilgili İyi çocuk birinin dediğini yapar, kötü çocuk bildiğini yapar.

FARUK ÖZAK NE YAPIYOR?
iyi bir lig geçirmedik. Umarım önümüzdeki lig böyle biter. Keyif kalmadı. Bizim gibi kulüpler zor yönetiliyor. 7 bin kilometre yol yapıyoruz. Arkadaşlar istifa et diyor. Ama yapabilirmisiniz. Sevinen vardır. Faruk Özak sağolsun yardım ediyor. Arada bir sorarım ne yapıyorsun ne ediyorsun.

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener bir televizyon programında TFF'nin şike süreciyle ilgili kararını değerlendirdi, Fenerbahçe Yönetim Kurulu'nun dün yaptığı toplantıyla ilgili görüşlerini açıkladı. Yıldırım Demirören başkanlığındaki mevcut federasyona seçim sürecinde kulüp olarak büyük destek verdiklerini belirten Şener, "Trabzon halkı bu tavrımızdan hoşnut olmamıştı. Konuştuklarımız, söylediklerimiz vardı. Söylenenle yapılan bazen olmuyor. İnsan biriyle evleniyor, 6 ay sonra ayrılıyor. Bu da onun gibi bir şey" dedi.

BANA SORMADAN 58'İNCİ MADDEYİ DEĞİŞTİREMEZSİN
Şener, oy verdiği yere hesap sorma hakkının demokrasinin gereği olduğunu da ifade ederek şunları söyledi:

"'Ben kaç kişiyi karşıma alıyorum, federasyona destek veriyorum. Bana sormadan 58. maddeyi değiştiremezsin. Ama değiştirdin. Değiştirirseniz sonuçlarına katlanırsın. Bu federasyonla artık olmaz, değişmeli. Mali Genel Kurul'u seçimle yaparsınız, olup biter. Bunun için de imza toplanır. Tabi aday bulmak önemli. Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ile, Bursaspor'dan İbrahim Bey ve Kayseri'den Recep bey ile görüştük. İkinci, üçüncü ligde çok takımın başkanı bizim oralı. İmzada sıkıntı olmaz. Yıldırım Demirören'e destek verdiğim için pişmanım biraz. Ben net insanım. Benimle konuştuysan benimle aynı yolda yürüyeceksin. "

Tahkim Kurulu'na 58'inci madde değişikliği için başvuruda bulunduklarını ifade eden Şener, "Eğer Tahkim'den de bir şey çıkmazsa UEFA'nın ceza vereceği kesin. Şu andaki gibi olursa 58. maddeye göre hiç kimseye ceza çıkmaz. UEFA, cezayı verir. Elindeki iddianameye göre verir. Savcının hazırladığı iddianameyi UEFA kendisi tercüme ettirdi. UEFA'dan randevu istedim. Cevabı geldi. 'TFF kararından sonra analiz eder randevu tarihi tespit ederiz' dediler. Infantino böyle dedi. Çağırırsa bir de ben gidip anlatırım" dedi.

Etik Kurulu'nun ilk ve ikinci raporunda Trabzonspor için aynı ifadelerin yer aldığını kaydeden Şener, "Ancak Fenerbahçe'ninki aynı değil. Fenerbahçe'nin savunmaları nedeniyle çok değişti diyorlar. 'Şampiyonluk kupası hakkımız' diyoruz. Devletin yaptığı soruşturmayı okuma yazma bilenler okuduğu zaman bunu talep eder. Biz de, 'suçluysak küme düşelim' dedik. 58. maddeyi değiştirdiler. Niye? Fenerbahçe küme düşmesin diye. Bu, Fenerbahçeyi kurtarmak için yapılan bir operasyondur. Benim başlığım bu" diye konuştu.

BİZ SANKİ RUS SPORUNA HİZMET EDİYORUZ
Sadri Şener, Fenerbahçe Kulübü Başkvekili Nihat Özdemir'in, 'Trabzonspor, Karadeniz oyunları için verilen 6 milyon liranın tapelerde görüldüğü gibi 5 milyon lirasını almış mıdır?' şeklindeki iddiasını yanıtlarken de şu ifadeleri kullandı:

"Hayır, 6 milyon liranın 6'sını da aldım. Biz bu paranın tamamını stat için kullandık. Lig geçen yıl 22 Mayıs'ta bitti. Paranın ilk taksidi 23 Mayıs'ta geldi. Ondan sonra 8 Eylül'e kadar stadı onardıkça Spor Toto para gönderdi. Kulüpte makbuz ve harcadığımız yerler var. UEFA'nın şartları var. Bizim stat UEFA normlarına uymuyordu. 60 yaşında stadımız var. Bu stat devletin stadı. Sağ olsun Başbakanımızın Spor Toto'ya talimatıyla böyle bir para verildi. Şampiyonlar Ligi maçlarını böylece o statta oynadık. 'Bu paraları maçlarda kullandılar' diyorlar. Maçlar bitmişti o zaman. Fenerbahçe de Topuk Yaylası için aldı. Fenerbahçe, 'Türk sporuna hizmet ediyorum' diyor. Biz sanki Rus sporuna hizmet ediyoruz."

Şener, Özdemir'in, "Fenerbahçe-Sivasspor maçı öncesi, Trabzon'dan Sivas'a balık gönderiliyormuş. Trabzon neresi, Sivas neresi? Bu balık neyin nesidir? Bence, tapelerde de yer alan bu bu balık meselesinin açıklanmaya ihtiyacı vardır" sözleri üzerine ise, "Bizim yöneticimiz Recep bey, Türkiye'nin en büyük balıkçısıdır. Batum'dan başlayıp Romanya'ya kadar sahil boyunca tüm gemileri gider. Türkiye'nin bütün tarafına avlanan balıkları nakleder. Sivasspor'a değil, Sivas'a balık göndereyim mi diye birbirlerine soruyorlar. Türkiye'nin 81 vilayetine balık gönderiyor. İsterse Nihat Bey'e de gönderir, sıkıntı olmaz. Kendi aralarında bir konuşma" ifadesini kullandı.

FIFA KOKARTLI YAN HAKEM İSTİYORUM
Hakem atamalarında bir talebi olup olmadığı konusunu da değerlendiren Şener, "Hayır. Ben şunu söylüyorum, hakem komitesine; yan hakemleri FIFA kokartlı ver. Yan hakemler çok şeyi etkiliyor. Orta hakem de yan hakemlerin her kararına uyuyor. Onun için genç yan hakem istemiyorum. FIFA kokartlı az hata yapıyor. Genç ise penaltıyı da gösteriyor, ofsaytı da. Orta hakem de buna uyuyor" diye konuştu.

Şener, Zeki Mazlum aracılığıyla Sivasspor'a verildiği iddia edilen teşvik primi söylentilerine ilişkin ise, "Bizim stadın güvenliğini yapan bir arkadaşımız var. O Mecnur beyin de iyi arkadaşı. Trabzon'da stat işi yapan tek güvenlik firması. O beni telefonla arıyor, başkanınım para durumu var mı diyor? Ben de diyorum ki 'çok para var'. Her zaman arar. Sıkılmıştım artık. 192 bin liralık alacağı vardı. 3-4 gün sonra ödedik, çeklere bağladık. Onunla konuşma bu. Sivas'ın yöneticileri Fenerbahçe kongre üyeleri. Kalkıp Sivasspor'a böyle demek mantık dışı bir şey" ifadelerini kulandı.

Başkan Şener, Aziz Yıldırım'ın yerinde kendisinin olması durumunu değerlendirirken de, "Bana destek yok. Muhalefete var. Biz aynı durumda olsak kaybolup gitmiştik. Ben başkanlığı bırakırdım. Çünkü o sırada hukukla savaş verirken kulüp isminden bahsetmezdim. Çünkü o mahkemede kulüpler değil şahıslar yargılanıyor" diye konuştu.

LİG BOZULSUN DA YENİDEN OYNAYALIM
Fenerbahçe ile uzun yıllar bitmeyecek bir gerginlik olduğunu ifade eden Şener, "Bu arzu edilir bir şey değil ama benim yapacak bir şeyim yok. Fenerbahçe 3 puanla çıkarsa bir yıkım olur, dünyanın sonuna benzeyen bir şey olur. Benim gönlüm kimsenin şampiyon olmasından yana değil. Bozulsun lig de yeniden oynayalım. Fenerbahçe stadında son maçı oynayacak. Ama Fenerbahçe son yıllarda kendi sahalarındaki şampiyonluk maçlarını kazanamıyor. Şanslı kim olur belli olmaz. Ama bence şampiyonluk son maça kalır" diyerek sözlerini noktaladı.


KAYNAK: 61saat.com