61SAAT HABER MERKEZİ-TAYFUN ÇÖPÇÜ Trabzon’un ve Trabzonspor taraftarlarının sabırsızlıkla beklediği Akyazı Spor kompleksi içinde yer alan Trabzonspor Stadyumu ve tesisleri inşaatında beton işleminde sona gelindi.

İnşaatın yüklenici firma sahibi Salih Turan Yeşilbaş beton ile ilgili kısımlarda sona gelindiğini belirterek ‘En önemli kısım zaten beton ile ilgili kısımlardı. İnşaatın temeli üzerine yaptığımız stadyum inşaatında sona geldik. Beton kısmı bitti sayılır.

En önemli birinci kısımı halletmiştik olduk. Şimdi sıra ikinci en önemli işte. Stadyumun çatısını oluşturmak.

Bu çok teknik bir konu. Türkiye’de örneği olmayan bir sistem. Dünya’da da 3 noktada kullanılmış.
Bunun önemine binayen ince eleyip sık dokuyoruz. Bir aydır stadyumun çatısını yaptıracağımız malzeme ve bu malzemelerin montajını gerçekleştirecek şirketler ile ilgili eleme yapıyoruz.



Çünkü Akyazı’nın çatısı öyle bilinen kaynaklama yöntemi ile yapılmayacak.

Çatı ve onu tutan tüm ekipmanlar inşaatın üzerinde, havada birbirine monte ediyecek. Sonra kriko sistemi ile aşağı indirilip yerine oturtulacak.
teknik olarak çok ince ve meşakkatli bir iş.
Bu işi aceleye getiremeyiz.

Bu nedenle 1 aydır teklifleri değerlendiriyoruz. Biz sözümüzün arkasındayız. Zamanında önce stadyumu bitirip Trabzonspor’a teslim edeceğiz. Süre vermek istemiyorum. İnşaat işine süre verilir fakat işin bundan sonrası aksesuar kısımları, çimleme, sahalar. Hepsinin farklı farklı metodları ve zamanları var. Onların tamamlanmasını, oturmasını, teminini çatı yapılırken aynı parallelde gerçekleştireceğiz.



SELDEN ZARAR GÖRDÜ MÜ?

Trabzon’da geçtiğimiz günlerde metrekareye 100 metreküp yağmur yağmış yzün üzerinde yer hasar görmüştü. Herkesin aklında ise Akyazı vardı. Acaba Akyazı selden etkilendi mi?



Şirket yetkilileri fore kazık üzerine inşa edilen bu tür alt yapısı sağlam inşaatların çok çok büyük olmadıkça bu tür afetlerden etkilenmeyeceğini, etkilensede ufakta çapta hasarların kısa sürede giderileceğini belirterek ‘Yaşanan sel olayında Akyazı İnşaatında herhangi bir gecikme, aksama veya zarar olmamıştır’ ifadelerini kullandılar.



PATRONLUK DEĞİL MÜHENDİSLİK YAPIYORUM

İnşaat sürecinin her anını saniye saniye takip ettiğini belirten Müteahhit Firma Sahibi Trabzonlu Turan Yeşilbaş, ‘İnanın bana, inşaatın en sağlıklı ve hızlı şekilde ilerlemesi için ben Müteahhitlik değil Akyazı İnşaatında mühendislik yapıyorum. Sürekli sahaya gidip incelemelerde bulunuyorum. Oradaki mühendisler gibi çalışıyorum. Ve her Trabzonlu ve Trabzonsporlu gibi bende en hızlı şekilde fakat en sağlam, en kaliteli şekilde bu inşaatı tamamlamak üzere gayret gösteriyorum. Herkesin içi rahat olsun’ ifadelerini kullandı.