61SAAT HABER SERVİSİ - Türkiye Barolar Birliği tarafından Trabzon’da 30 Nisan 2016 tarihinde düzenlenecek olan “CMK Uygulamaları – İstinaf”  Meslek İçi Eğitim Semineri Trabzonspor ile Trabzon Barosunu karşı karşıya getirdi.  Şike sürecinde “Yeniden yargılama yapılmalı” şeklinde verdiği mütalaa şike davasına gerekçe yapılan Prof. Dr. Ayşe Nuhoğlu ile Prof. Dr. Feridun Yenisey’in davetli olduğu panele Trabzonspor, resmi siteden yaptığı açıklama ile sert tepki göstermiş ve “Kabul edilemez” bulunmuştu. 
Trabzonspor’dan yapılan açıklamada bir süre önce yine şike davasında Fenerbahçe’nin savunuculuğunu üstlenen bir ismin baro tarafından Trabzon’a davet edildiği hatırlatılırken hassasiyetin dikkate alınmadığı ifade edildi. 
ÖNCE TEPKİ GÖSTERDİ, SONRA GERİ ADIM ATTI

Trabzonspor’dan yapılan bu açıklamaya ise Trabzon Barosu sert tepki gösterdi ancak geri adım attı. Trabzon Barosu, yaşanabilecek her hangi bir olaya mahal vermemek adına  seminere katılacak isimleri değiştirildiği ifade edildi. 
Trabzon Barosunda yapılan açıklamada,  iki ismin saygın hukukçu olduğu nitelenirken, “Eğitim Anayasal bir hak olup meslektaşlarımızın değişen mevzuat çerçevesinde bilgilerini tazelemelerinden kendilerini güncellemelerinden daha tabi bir durum düşünülemez. Trabzon Barosu bu çalışmaları yaparken eğitimci olarak kimleri çağıracağı konusunda kimseden izin alacak da değildir” ifadelerine yer verildi. 
ŞİKEDE KUMPASA TEK SÖZ EDEMEYENLER… 

Açıklama şu şekilde devam etti: “Trabzon Barosunun şike sürecinde daima Trabzonspor’umuzun yanında oludğu hukuki sürece katkı yaptığı, bir çok üyelerimizin hiçbir karşılık beklemeksizin kulübümüze hizmet verdiği ve vermeye de devam ettiği kamuoyunun malumudur. Diğer yandan Trabzon Barosu olarak hiçbir zaman şikeden beslenmediğimiz, şehrimizin imajını zedeleyenlere geleceğini karartanlara zimnen dahi olsa destek de vermediğimiz bilinmektedir. Şike sürecinde yargıya müdahalede bulunan siyasetçilere, federasyon yetkililerine, “Şike kumpası” soruşturmasına mahkumiyetle sonuçlanan yargılama sürecinde görev yapan hakim ve savcıların görevden el çektirilmesine çeşitli Saiklerle tek söz edemeyenlerin, baromuza ve saygın konuklarına karşı çirkin bir algı operasyonu yürütüp “Şehrin hassasiyetleri” söylemi ile hedefe konulmaları kimsenin hakkı ve haddi değildir” 
İSİMLER DEĞİŞTİ

Seminerde ki isimlerin değiştiği ise, “Ancak üzülerek ifade etmeliyiz ki bu şuursuz davranış ve hedef gösterilme nedeniyle şehrimizde tatsız yeni olayların yaşanmaması adına seminerimizin başka katılımcılarla aynı yer ve saatte icra edilmesine karar verilmiştir. Bilinmelidir ki yaşanan bu durum geçtiğimiz hafta Trabzonspor / Fenerbahçe futbol müsabakasında yaşanan hadisenin bir başka tezahürüdür. Söz konusu maçta hakeme yönelik fiili müdahale ile oluşturulan algı operasyonu ile misafirlerimize  yönelik tutum aynı yanlış zihniyetten beslenmektedir. Trabzonspor’umuzun haklı davasında ki hak arayışına hatta şehrimize zarar veren bu zihniyetin olumsuz etkilerinin görülmesi ve artık terk edilmesi gerektiğini kamuoyuna saygıyla duyuyoruz” ifadeleriyle duyuruldu.