İstanbul Barosu Spor ve Spor hukuku komisyonu “Sporda şiddet ve Kulüpler yasa tasarısı taslağı “ adlı bir panel düzenlemeyi planlıyordu. Ancak panele şikeden ceza almış suç örgütü kurmaktan suçlu bulunan Aziz Yıldırım’ın konuşmacı olarak katılması tepkilere neden olurkeTrabzon Barosu’nun tepkisine neden oldu. Tepkiler üzerine panel belli olmayan bir tarihe ertelendi.

Trabzon Barosu, İstanbul Barosu’nun bu tutumuna karşı, ‘Suçun ve suçlunun barolar aracılığı ile meşrulaştırılması anlamını taşımakta olup; ceza hukukunun amaçlarına da aykırıdır’ diyerek Aziz Yıldırım’ın panele konuşmacı olarak katılmasına sert tepki gösterdi. 

Trabzon Barosu’nun yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Türkiye Süper Liginde 2010-2011 sezonunda yapılan şike ile ilgili olarak ilk resmi şikâyet Baromuz tarafından yapılmıştır. Trabzon Barosu 07.06.2011 tarihinde Fenerbahçe Spor Kulübünün şampiyonluğunun tescil edilmemesi için Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı’na yazılı müracaatta bulunmuştur. Ardından 03 Temmuz 2011 tarihinde şike soruşturması ortaya çıkmış, yapılan yargılama sonucunda da şike sanıkları cezalandırılmışlardır.

   UEFA da şikeye karışan takımları Avrupa Kupalarına katılmaktan men etmiş, Spor Tahkim Mahkemesi de (CAS) bu cezaları onaylamıştır. Şikenin cezası Türkiye’de verilmemiş, Trabzonspor Camiasının hakları bugüne kadar iade edilmemiştir.

     Trabzonspor Kulübü haklarını elde edebilmek için hukuki mücadelesini sürdürdüğü sırada, İstanbul Barosu tarafından düzenlenen “Sporda şiddet ve Kulüpler Yasa Tasarısı Taslağı” konulu panele bir hükümlünün konuşmacı olarak çağrılması, suçun ve suçlunun barolar aracılığı ile meşrulaştırılması anlamını taşımakta olup; ceza hukukunun amaçlarına da aykırıdır”