Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu’nun gazete haberlerine dayanarak, “Belediye Trabzonspor’un suyunu kesti” açıklamasının tamamen gerçek dışı olduğunu belirtirken, Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Nevzat Şakar ve Genel Sekreter Hasan Yener ise “Bu iddialar nereden çıktı bilmiyoruz. Belediye bizim suyumuzu kesmedi. Trabzonspor’un suyunun kesilmesi gibi bir durum hiç söz konusu olmadı” ifadelerini kullandılar.

Gümrükçüoğlu, Canailoğlu’nun araştırmadan, konunun aslını öğrenmeden, gazete haberlerine dayanarak yaptığı açıklamalarına bir yenisini daha eklediğini belirterek, “Sayın milletvekili bu tür açıklamaları daha önce de Atasu Barajı ve Araklı’da yapılması planlanan düzenli çöp depolama sahası ile ilgili de yapmış ve hatta meclise soru önergesi vermişti. Yapılan açıklamalardan, sunulan bilgi ve belgelerde de anlaşılacağı üzere Sayın Canalioğlu’nun Trabzon ile ilgili konulara vakıf olmadığını ortaya koyduğu gibi, araştırma, yetkilileri arayıp bilgi alma ihtiyacı hissetmeden sadece gazete haberlerine dayanarak yaptığı açıklamaları kamuoyunun takdirine bırakıyorum” dedi.

Canalioğlu’na, “Belediye Trabzonspor’un suyunu kesti” açıklaması ile ilgili bilgileri nereden ve nasıl öğrendiğini soran Gümrükçüoğlu, “Trabzonspor her vatandaşımız gibi, her kuruluşumuz gibi su bedellerini ödemeyi sürdürüyor. Ortada hiçbir problem yok. Sayın milletvekili, ‘Trabzonspor'umuzun suyunu kesti diyor’. Gazetemizin birinde böyle bir haber çıkmış. Sayın milletvekili bu gazetedeki haberi okudu. Ondan sonra gitti il divan toplantısında dedi ki, ‘Bu Trabzonspor'un suyunu da kesti’. Sayın milletvekilinin bunu açıp su idaresine sorması icap etmez mi? Sayın milletvekilinin bunu açıp Trabzonspor'a sorması icap etmez mi? Sormaya lüzum yok. Konuşalım olsun. Bunu sayın milletvekili her zaman yapıyor” ifadelerini kullandı.

“ATASU BARAJI DOLU İKEN GAZETEDE YAZAN BİR YAZIYA GÖRE BARAJ BOŞ DİYE ÖNERGE VERMİŞTİ”

Canalioğlu’nun bir gazete haberine dayanarak Atasu Barajı’nda suyun tamamen çekilmesi ile ilgili TBMM önerge verdiğini hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, “ Trabzon'un milletvekili olarak sunduğu bir önergede ‘Atasu’nun suyu tamamen çekilmiş’ Atasu’da heyelan riski var mı ?’ şeklinde Orman ve Su işleri Bakanlığımıza bir soru yöneltiyor. O’nu da böyle bir gazete haberine dayandırıyor. Gazete haberini görüyor. Hemen önergeyi veriyor ve ertesi günü de Atasu Barajı’nın suyunun tamamen baraj hizasında dolu olduğunu hatta, doluluğun artmış olması münasebetiyle boşaltılmaya başlandığını fotoğraflarla televizyonlarda görüyor. Bu konu ile ilgili de hiçbir araştırma ve bilgi edinme gereği hissedilmeden açıklama ve soru önergeleri veriliyor.” şeklinde konuştu.
Araklı’ya düzenli çöp depolama tesisinin yapılması ile ilgili Canalioğlu’nun TBMM’ye verdiği soru önergesinin akıbetinin de aynı olduğunu kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, şunları söyledi:

“Sayın Milletvekili önergesinde diyor ki, ‘Araklı’ya Rize'nin ve Trabzon'un 154 belediyesinin günlük çöpünün 2 bin çöp kamyonuyla her gün getirilmesini nasıl karşılıyorsunuz?’ 5 yıl belediye başkanlığı yapmış sayın milletvekili Trabzon'un 57 tane belde belediyesinin merkez dahi 18 tane ilçe belediyesinin yani toplamda 75 belediyesi, Rize'nin de belediyeleri ilave edildiğinde ki bu rakamda 21’dir. Her iki ilin belde, ilçe ve merkezlerindeki belediyelerinin 96 olduğunu öğrenmemiş. 154 belediye şeklinde resmi soru önergesine yazıp gönderiyor. Ve diyor ki, ‘2 bin tane çöp kamyonuyla her gün taşınmasını nasıl karşılıyorsunuz?’ Bir çöp kamyonu 20 ton yük alır. Hadi 10 ton alsın. Trabzon'un ve Rize'nin TRABRİKAB da günlük çöpünün ulaştığı zirve nokta 600 tondur. 10 tonluk bir kamyon olsa 60 tane kamyon 600 tonluk çöpü taşır. 2 bin tane kamyonu arka arkaya dizseniz tren vagonu gibi buradan Araklı’yı kaplar. Yolda boş yer kalmaz. Bu tür açıklamalara ve soru önergelerine insan üzülüyor. Trabzon’da milletvekilliği yapan insanın biraz araştırma yapıp bilerek konuşması gerekiyor.”