Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon şehri ve Trabzonspor taraftarlarının bundan sonraki süreçte kendilerine yönelik yapılacak provokatif söylemlere karşı soğukkanlı ve sağduyulu yaklaşacağına inandığını, şehri karalamaya çalışanları esefle kınadığını ifade etti.

Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, dün yapılan Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasının ardından bazı televizyon yorumcuları ve gazetelerin, Trabzon'u ve Trabzonspor'u karalamak, suçlu göstermek için azami gayret sarf ettiğini savundu.

Barışın, sevginin ve kardeşliğin şehri olan Trabzon'u bu şekilde, pervasızca tartışmak ve karalamanın kimsenin haddi olamayacağını ifade eden Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:

"Futbol müsabakalarında fair-play ruhuna aykırı davranışları tasvip etmemiz, savunmamız mümkün değildir. Şu da kesinlikle unutulmamalıdır ki 3 Temmuz tarihinde başlayan şike operasyonu sürecisinde Federasyonun almış olduğu kararlar toplum vicdanında onarılması güç, derin yaralar açmıştır. Suçluların haklı, haklıların suçlu gibi gösterilmeye çalışıldığı, mahkemede kendisini savunmak yerine Trabzonspor'u hedef haline getirenlerin itibar gördüğü bu süreçte, Trabzonspor taraftarı kendilerine yönelik her türlü provokatif açıklamaları sağduyu ile karşılamış ve geçen yıl elde ettiği haklı kupanın kendisine verilmesini olgunluk ve sabır içinde beklemiştir. Tüm bunların karşısında Trabzonspor'un bırakın kupasını almayı, suçlu gibi ilan edilmesi, tüm bunların üzerine sorumluluk sahibi kişilerin taraftarı tahrik edecek ifadeleri ısrarla sürdürmesi bu nahoş olayların yaşanmasının altyapısını oluşturmuştur.

Türkiye'nin bağımsızlığının ve bütünlüğünün korunması için her zaman en önde yer alan, en çok şehit veren illerin başında gelen Trabzon kentini karalamaya çalışanlar, üzerlerine yapışan şaibelerden kurtulamayan zavallılardan başkası değildirler."

Gümrükçüoğlu, 23-30 Temmuz 2011 tarihinde Avrupa Gençlik Olimpiyatlarına ev sahipliği yapan ve bu organizasyonda en küçük bir adli olayın dahi yaşanmamasıyla tüm dünyaya Türkiye adına spordaki centilmenliğin, barış içinde yarışın ve kardeşliğin mesajlarını veren Trabzon'un, bu anlayışla hareket etmeye devam edeceğini belirten Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"Trabzon şehri ve Trabzonspor taraftarlarının bundan sonraki süreçte kendilerine yönelik yapılacak provokatif söylemlere karşı soğukkanlı ve sağduyulu yaklaşacağına inanıyor, bu şehri karalamaya çalışanları esefle kınıyor, devam etmekte olan hukuki sürecin sonunda er ya da geç Trabzonspor'un hakkını alacağına canı gönülden inanıyoruz. Tüm Trabzon ve Trabzonspor, üstünlerin hukukunu değil, hukukun üstünlüğünün sağlanmasını istemektedir. Milletimizin tümünün gözleri önünde cereyan eden haksızlıklara karşı tüm spor takımları ve sporseverler adına adaletin ve hakkın tecellisi için haykırmaktadır