61SAAT HABER SERVİSİ

Beşiktaş – Trabzonspor maçında, hakem Mete Kalkavan’ın skandal kararlarıyla bordo-mavililerin 2-1 kaybetmesi sonrasında Trabzon Büyükşehir Belediyesinden bugün dikkat çeken bir adım geldi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisine, tüm meclis üyeleri adına yazılı önerge veren Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Grup Başkanı Sait Gürsoy ve CHP’li üye Cahit Erdem, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile MHK Başkanı Yusuf Namoğlu’nu hem istifaya davet etti hem de kınadı.

Verilen önergede özetle şu ifadelere yer verildi:

“Sistematik olarak haksızlığa uğradığı müşahede etmiş olduk. Türk futbolunda ki tükenmişliğin en üst seviyeye ulaştığının bir göstergesi olan haksız uygulama ve hakem hataları artık bir duruşu ve bir eylemi zaruret haline getirmiştir. Haksızlıklar adına bir tavır sergilemeyen TFF’nin tarafkir yaklaşımı ile Türk futbolunun bir yere gelemeyeceğini burada seslendirmek istiyoruz. Adaletten Nasip Almamış TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile MHK Başkanı Yusuf Namoğlu’nun istifaya davet edilmesi ve kınanmasını talep ediyoruz” Önergenin okunmasının ardından konuşan Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, “Geçmişte defalarca benzer şeyler oldu. Önergede belirtildiği gibi Yıldırım Demirören, TFF başkanı. Onun Başkan olmasından sonra sanki Trabzonspor üzerine senaryo uygulanıyor gibi. Adalet olmadığı zaman her zaman sıkıntılarla karşı karşıya kalınır. Yıldırım Demirören’in nasıl TFF Başına geldiği, geçmiş tarihlerde hepimiz biliyoruz. O atamanın oraya gelmenin aynı kişiyle birlikte yürütülen yapı tarihte ki TFF’nin başında ki ismin Türkiye’nin içinde ki futbolda ki en kara olayı kapatma adına görev yaptı ve devam ediyor. Kaoslarla hukuksuzluklar, çirkin olaylarla karşı karşıya kaldı. Adalet tecelli etmesi lazım. TFF’de. Herkesin kamu vicdanını tatmin edecek şekilde yürütecek başkan ve yöneticilere ihtiyaç vardır” dedi. Konuşmaların ardından yazılı önerge ilk olarak gündeme alındı ardından meclis üyeleri tarafından oy birliği onandı.