Fakat sürekli konu üzerinde çalışan avukatlar TFF’ye ve F.Bahçe aleyhine açılacak davanın CAS tarafından kabul edilmeyeceği sonucuna varınca bordo-mavili yönetim bir hamle daha düşünmeye başladı.

Trabzonspor yönetimi kendilerini geçen sezon Şampiyonlar Ligine alan ama bu sezon F.Bahçe’nin aynı kulvarda yarışmasına izin veren UEFA’ya karşı CAS’a dava açmaya karar verdi. Trabzonspor yönetimi CAS’ta devam ettireceği davayı üstlenmesi için de F.Bahçe’nin geçen sezonki davasını üstlenen Belçikalı Jean Louis Dupont’un kapısını çaldı.

Barcelona’daki Junyent Hukuk Bürosu ile görüşen bordo-mavili yöneticilerin aldığı cevap ise daha önce F.Bahçe’nin davasına bakan büronun bu davayı üstlenmesinin etik olarak olanaksız olduğu şeklindeydi.

Fakat Trabzonspor’un davasını kabul etmeyen Junyent Hukuk Bürosunun F.Bahçe ile bir anlaşma yaptığı ve bu anlaşma gereği büronun baş danışmanı Dupont’un konuyla ilgili herhangi bir dosyaya bakmayacağı ve konuyla ilgili özellikle davanın neden çekildiği ile açıklama yapmama konusunda anlaşma imzaladığı ortaya çıktı. Gelen bilgilere göre Dupont’un konuşmaması ve başka dosyaya bakmaması için F.Bahçe ile yüklü bir tazminat karşılığı anlaştığı konuşuluyor.