61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da Maraş Caddesi ile ilgili Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu açıklama yaptı. Bir süre önce gündeme gelen Maraş Caddesinin trafiğe kapatılması konusuna yine değinen Başkan Gümrükçüoğlu, caddenin trafiğe kapatılmayacağını açıkladı. Gümrükçüoğlu, “Şehrin içinde EDES dediğimiz sistemin son çalışmaları bitti. Son karışıklıklardan ötürü ihalesi gecikmiştir. 9 km’lik hat boyunca EDES kontrolü devreye girecektir. Maraş Caddesi de bunların arasındadır.

Maraş Caddesini tekrar bu vesile ile beyan edeyim. Maraş Caddesinde trafik tıkanıklığı yoktur. Trafik yönetim bozukluğu vardır. Biz oraya minibüslere bir tane duracaksın veya 2 tane duracaksın. Bunu yapmayan minibüs cezayı yiyecek. EDES ile bu dakik uygulanacaktır. Buna rağmen eğer buna uyumsuzluk devam ederse minibüs duraklarının orada olup olmaması tartışmaya açılır.
Asıl tıkanıklığı yapan Maraş caddesi tek yön olmasına rağmen sağda solda parkeden araçlardır. Emniyet Müdürlüğüne durumu ilettiğimizde yeterli personelim yok cevabını almaktayız. Bizim vatandaşımızın bu kültürü edinmesi lazım. Otoparkları arttırmayı sunmamız lazım. Bunun adımlarını atmaya gayret ediyoruz.

Ama Maraş Caddesini trafiğe kapatalım. Böyle hesap olur mu? Bir bulvar kenti olan şehirde... Bizim şehrimiz sahile yerleşti bulvar kent. Hangi şehirde doğu batı istikametinde Uzunsokak trafiğe kapalı, Kunduracılar kapalı. Maraş Caddesi denilen 3. Yolu kapatacaksın. Hesaplamamalarını 3 ayda bir yaptırıyoruz. Eğer siz bunu kapacak olursanız bu araçları yönlendireceğiz şuan da bile kapanan sahil yolu, ya da yavuz selim bulvarı. Ertesi gün bu belediyenin kapısını yüzlerce insan doldurur. Ne yapıyorsun delirdin mi diye” dedi.
 
Gümrükçüoğlu, hafif raylı sistemle ilgili de bilgi vererek, “Biz şuan da hafif raylı sisteminin bu hafta  nihai kararlar verilip proje ihalesine çıkılacaktır” diye konuştu.