İ.A.’nın  suçtan kurtulmak için Nur cemaati çatısı altında bulunan okuyucu grubundan olduğu yönünde ifade verdiği ortaya çıktı. 

TRABZON’UN Tonya İlçesi’nde bir camide imam olarak görev yapan İ.A. hakkında FETÖ/PDY üyesi olduğu iddiasıyla 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Tutuksuz yargılanacak olan İmam İ.A.’nın meslekten ihracı istendi.

İMAM SUÇTAN KURTULMAK İÇİN...

FETÖ/PDY üyelerinin başka cemaatler yaklaşarak kamufle olduğu iddiaları Trabzon’da gün yüzüne çıktı. Trabzon’un Tonya İlçesi’nde görevli imam İ.A., FETÖ/PDY operasyonlarının ardından gözaltına alındı. Silahlı terör örgütüne üye olduğu gerekçesiyle sorgulanan İ.A., hakkındaki iddiaları reddederek, Nur cemaati çatısı altında bulunan okuyucu grubundan olduğu yönünde ifade verdiği ortaya çıktı. Suçtan kurtulmak için kendisini bir başka cemaat çatısı altında gösteren İ.A. hakkında hazırlanan iddianame mahkemeye gönderildi. 

İKİ ŞÜPHELİ İMAMI ELE VERDİ

Soruşturma aşamasında iki şüpheli F.S ve Y.Y.’nin ifadesi imamı ele verdi. İki şüpheli ifadelerinde imamın FETÖ/PDY içerisinde faaliyetlerin anlattığını sohbet toplantılarında memurlar gurubu içerisinde yer aldığını ileri sürdüler. Toplantılarda FETÖ/PDY lideri Fetullah Gülen’in kitabının okunduğu ortaya çıktı. Şüpheli imam hakkında hazırlanan iddianame mahkemeye gönderildi.