TRABZONSPOR BAŞKANI USTA 'TARİHİN BİZİ KARA SAYFALARINA YAZMAMASI İÇİN'

61SAAT SPOR SERVİSİ

TSYD Trabzon Şubesi bugün spor muhabirleri, müdürleri ve yazarlarıyla bir araya geldi.
Yeni sezon öncesi basın mensuplarının uyması gereken kuralların anlatığıldığı yemekli toplantıya TSYD Trabzon Şube Başkanı Murat Taşkın, Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Trabzonspor Asbaşkanı Ahmet Çubukçu, Trabzonspor Genel Sekreteri Gençağa Meriç, Trabzonspor başkan yardımcısı Alı Rıza Egemen ve çok sayıda basın mensubu katıldı.


'AVNİ AKER BASIN TRİBÜNÜ ÇOK FARKLI'

Avni Aker basın tribünlerinin diğer tribünlere göre farklı olduğunu söyleyen TSYD Trabzon Şube Başkanı Murat Taşkın, ''Biliyorsunuz TSYD Trabzon yedi şubelerden biri. Trabzon Şubesi'nde Iğdır'dan Samsun'a kadar 17 il var. Sadece Avni Aker ile uğraştığımızı zannedebilirler. 17 illen uğraş vermekteyiz. Avni Aker 'de basın tribünleri ender görülen tribünlerden biridir. Avni Aker ve Akyazı'da bizim otruduğumuz basın tribünü ismidir. Basın mensupların görev yapacağı alan demektir. Biz her ne kadar bu tribünlerle organize etmek en iyi şekilde dizayn etmek görevimiz ise ben her zaman şunu söylüyorum. Basın tribünü basın mensuplarınındır. Yeni başlamış arkadaşlar en az ebnim kadar sorumludur. Yanlış gördüğü zaman bize söylemek onun düzelmesi için gerektiğinde uyarmak. Ben hiçbir zaman Ersun Yanal olmayacağım ben hiçbir zaman Muharrem Usta olmayacağım ben yorumumu hür yapacağım. Yorum hürdür, haber tarafsızdır. Bu ilkeye bağlı kalırsak fanatik şekilde Trabzonsporlu olma yerine Trabzonspor'u takip eden gazeteci oluruz. Bu sayede hem Trabzonspor'a hemde yönetimine daha çok fayda olacağını düşünüyorum'' dedi.


USTA, 'ÇUVALDIZI KENDİMİZE BATIRACAĞIZ'

Toplantıda söz alan Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ise şu açıklamalara yer verdi;
''Yeni bir szona başlıyoruz her birimiz için şehirmiz için milyonlarca taraftarıız için Türkiye'de futbolun daha iyi yerlere gelebilmesi adına bir aray geldik. Yeni bir sezon tabi Trabzon şehir olarak Trabzonsporlu iç içe olan Trabzon ve Trabzonspor'un birbirinden ayrılmayacağı dünyada eşi benzeri nadir görülen bir olgudur. Az önce Murat Başkanın dediği gibi herkes işini iyi yaparsa Türkiye'de herşeyin iyi olacağı kesin. 15 Temmuz sürecinde yaşananlara baktığımızda spor tarafından da bakacak olursak hepimize ders çıkıyoruzk riyaket herkesin sorunu. Riyakat söyleyince benim sizlere söyleyeceğim birşey yok. Önce çuvaldamızı kendimize batırmamız gerkeiyor. Elebette ülekmizin böyle bir sorunu olduğu kesin. Yeni sezonda ümit ederimki hep beraber daha iyisini yapabilme adına taraf olmaktan uzak herkes için daha çok el ele vereibldiğimiz daha çok birbirimize destk olabildiğimiz pozitif enerjini yüsek olduğu bir süreç olur. Özelde Trabzonspor için genelde türk futbolu için değişim yılı olmasını dilerim. Spor yılı anlamında harcamış olduğu ekonomi kıyaslandığında iyi bir yerde değiliz. Futbolcusundan gazetecisinden her birimizin sorumlulukları var. Bu sene daha farklı bir yıl olur.


USTA, 'TARİH BİZİ KARA SAYFALARINA NAKIŞ ETMEMESİ İÇİN...'

''Acaba 15 Temmuz ile birlikte futbol takımlarının birbirine bakış açısında değişiklik olurmu?Deplasman yasakları gini konular ümit ederim çeşitli gelişmeler pozisitf anlamda katkı sağlamış olur. Trabzonspor bizim iç,n vazgeçilmez bir unsur. Gecesi ile gündüzü ile yedikler ekemk soldukları nefes. Biz zor süreçten geçtik. Trabzonspor'un 50 yıllık mazisinde oluşturduğu bir marka var. Hepimiz bundan sonra üzerine taş koyabilirsek katkı sağlayabilirsek tarih bizi bunlarla yazacak. Eğer tersi olursa tarihi bizi kara sayfalarına nakış ediyor Biz bu bilinçle Trabzonspor'da yola çıktık. Şimdiden yeni sezonun TÜrk futboluna başarılı geçecek bir yıl damga vurmasını temenni ediyorum''