Gazete özellikle Trabzonspor, kampında yaşananlardan dolayı bu yola başvuracağını kaydetti. Manşetten yayınlanan haberinde Gazetenin Trabzonspor Muhabiri Mehmet Karagöz'ün Trabzonspor'un tur şirketi Bordo-Mavi Tur ile Hollanda Kampına gittiği, ancak sonrasında Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu tarafından burada kampa girmesi yasaklandığı kaydedildi. 

İŞTE GAZETENİN O HABERİ: 
Hacıosmanoğlu, Hollanda'ya giden muhabirimizi kampa aldırmadı

Kavgayla, yasaklarla başkan kalınamaz...

GÜNEBAKIŞ MUHABİRİNE YİNE YASAK
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF seçimlerinde şike kayırıcılarıyla işbirliğine tepki gösteren Günebakış'a yeni yasak getirdi. Trabzonspor'un Hollanda kampına gazetemizi temsilen giden muhabirimiz Mehmet Karagöz, kampa alınmadı. Karagöz ve diğer gazetecileri Hollanda'ya kampa götüren Bordo-Mavi Tur Şirketi üzerinden işlemler yapılırken, yasağı gündeme getirmeyen Hacıosmanoğlu, talimatı Hollanda'da verdi. "Günebakış'ı kampa almayın."
 
MUHABİRİMİZİ GERİ ÇAĞIRDIK
Hacıosmanoğlu'nun TFF seçimlerinde takındığı tavrı objektif biçimde yayınlayan Günebakış'a karşı yasak kararı tüm ulusal medyada yer alırken, Sportif Direktör Süleyman Hurma önce "Haberim yok. Takımla kampa gelen birine nasıl yasak olur anlamadım." derken, daha sonra geri adım atarak, "Başkan kampa gelince kendisiyle bu konuyu konuşacağım." demekle yetindi. Günebakış Gazetesi olarak muhabirimizi geri çekiyoruz. Karagöz, muhtemelen yarın Trabzon'da olacak.

HACIOSMANOĞLU'NU DAVA EDECEĞİZ
Gazetecilerin haber alma hakkını engelleyen Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu hakkında suç duyurusu yapacağız. Ayrıca Günebakış'ı maddi ve manevi zarara uğrattığı için de hukuk davası açacağız. Günebakış Muhabiri Karagöz, yasağa direnemezken yasak konan diğer gazeteci Cevat Kol ise yasağı protesto edince basın toplantısına polis çağrıldı. Kol hakkında tutanak tutuldu ve güvenlik güçleri tarafından sınırdışı edilmek üzere uyarıldı. Trabzonspor bu halde.