61SAAT HABER SERVİSİ - Hasan Tüncel

Trabzon’da düzenlenen Lisesler arası şampiyonada Trabzon birincisi olup Türkiye Şampiyonasına gitmeye hak kazanan Erdoğdu Anadolu Lisesi (15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi) gruplardan skandal bir karar ile çıkamadı.

HEPSİNİN 5 PUANI VAR

4’lü grupta Halis Kutmangil Lisesi, Gaziantep ÇPL takımları  ve Erdoğdu Anadolu Lisesi’nin 5 puanla dizildiği sıralamada Erdoğdu Anadolu Lisesi’nin komik kararla son sıraya itilerek şaf dışı bırakıldı.

PENALTILAR BELİRLEYİCİ

Turnuva kurallarına göre berabere biten mücadeleler sonrası takımlar penaltı atışına geçer burada alınan sonuç puan olarak yansımaz. Grup aşamasında ikili averajda bu kural devreye girer.

TRABZON TEMSİLCİSİ ANTEP'DEN ÜSTÜN

İşin ilginç yanı ise berabere kalıp daha sonra Penaltı atışları ile Gaziantep ekibine karşı üstünlük kuran ve grup Lideri sayılan Halis Kutmangil Lisesine karşı genel averajda üstünlük kuran Trabzon temsilcisi Erdoğdu Anadolu Lisesi (15 Temmuz Anadolu Lisesi)  şok kararla şampiyonadan elendi.

PUAN DURUMU



SONUÇLAR




OLAY BAKANLIKTA

Sıralamanın açıklanması sonrası okul temsilcileri yetkilerin “biz kararı böyle yorumladık” sözleri üzerine konuyu bir üst merci olan Gençlik Spor Bakanlığı’na taşıdı.
 Okul Müdürü Ali Turan itiraz dilekçesini vermesinin ardından kurul acil kodu altında toplanma kararı aldı.
 
Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Ali Turan “Kırşehir’de oynanmakta olan Futbol Türkiye Birinciliği maçlarında 1 galibiyet 2 beraberlik alarak 5 puana ulaşmamıza ve hiç yenilgi almamış olmamıza rağmen son dört takım arasına kalamayarak elenmiş olduk. Bütün takımların 5’er puanları olmasına rağmen biz elendik. Yanlış bir yorumlama sebebi ile hakkımız olan tur şansı elimizden alındı. Buraya gelirken birçok konuda fedakârlıklar yaptık. Çocuklarımızın büyük emekleri var. Gerekli olarak mercilere turnuvadaki sıralamanın hatalı olduğunu bildirdik. Onlarda konuyu görüşüp karara bağlayacaklar. Yeter ki çocuklarımızın emekleri ziyan olmasın” dedi.
 
İTİRAZ KABUL EDİLİRSE NE OLACAK
 
Trabzon ekibinin yaptığı bu itiraz tüm kesimler tarafından haklı olarak gözükse de toplanacak olan kurulun yapılan başvuruyu kabul etmesi halinde olay bir üst kurul olan tahkim kuruluna taşınacak ve turnuvanın yeniden oynanması gündeme gelecek.
 
İSTANBUL TAKIMI ŞAMPİYON OLDU
 
Erdoğdu Anadolu Lisesi’nin şok bir karar ile saf dışı bırakılmasının ardından devam eden turnuvada Fenerbahçe’nin altyapısında top koşturan gençlerden oluşan Moda Fen takımı şampiyon oldu.
 Ağırlıklı olarak Fenerbahçe'nin altyapısında bulunan gençlerden oluşan  Moda Fen Okul Takımı Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek.
 
KIRŞEHİR’DE GÜNDEM OLDU
 
Erdoğdu Anadolu Lisesi’ne yapılan bu sıralama operasyonu sonrası Türkiye Şampiyonası’nın düzenlendiği şehir olan Kırşehir’de turnuvayı takip eden Trabzonlu vatandaşlar “Herşey apaçık ortada. Finalde Trabzon ile Fenerbahçe’yi karşılaştırmamak için böyle bir yola gidildi. “ sözlerini söylemesi dikkat çekti.

 
DÜNYA ŞAMPİYONU OLMUŞTU
 
Hatırlanacağı üzere eski adı ile Erdoğdu Anadolu Lisesi Guetamala’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda büyük bir başarı göstererek Dünya Şampiyonu olmuştu.