Türkiye genelinde 54 ilde şubesi bulunan ve 18 bine yakın kayıtlı üyesi olan Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği’nin (TÜFAD) Trabzon Şubesi’nin de 758 üyesi bulunuyor. 2004 yılında TÜFAD Trabzon Şube Başkanlığına seçilen ve 2012 yılına kadar da görevi başarıyla üstlenen Nurettin Balaban 28 Mayıs Pazartesi günü düzenlenecek olan TÜFAD Trabzon Şubesi olağan genel kurulda yeniden aday olacağını açıkladı.

Futbolculara saha içi ve saha dışı sosyal, kültürel ve toplumsal sorumlulukları öğretmeyi amaçladıklarının altını çizen Balaban, “TÜFAD Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri olarak şubemiz kendi iç yapısı ve organizasyonu ile yepyeni yapılanmanın sorumluluğu ve bilinci ile gelişim ve kalkınma felsefesi içersinde olup üyelerimizden aldığımız yetkinin sorumluluğun bilinci ile görev ve sorumluluklarımızı yerine getirme çabası içersinde olduk. Türk futbolunda son yıllardaki gelişime büyük katkısı olan antrenörlerimizin gelecek de çok daha iyi eğitim alarak yeni başarılara ulaşacaklarına tüm kalbimizle inanıyoruz. Çünkü bizler Türk futbolunun yapı taşlarıyız. ” dedi.

8 Yıldır Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Trabzon Şubesi başkanlığını yürüten ve 8 yıllık başarılı çalışmalarıyla herkese örnek olan Balaban, Türk Futbolunun kalıcı başarılarına ulaşması ve geleceği aydınlık kılmak için genç ve dinamik ekibiyle TÜFAD Trabzon şube başkanlığının yeniden aday.
Balaban’ın uzun yıllar üstlendiği TÜFAD Trabzon Şubesi Başkanlığı görevinde sayısız başarılı çalışmalara imza attı;

“Trabzon’da amatör futbolunun kalbinin attığı yer olan ve yıllarca toprak zemin olan Yavuz Selim Sahası’nı modernleştirerek eski görüntüsünden uzak, sentetik çimi, modern soyunma odaları ve tribünleri ile yeniden yapılandırıldı”

TÜDAF Trabzon şube yönetiminin ev sahipliğini yaptığı “futbolun yeni gerçekleri” isimli panellerde Mehmet Atalay, Özkan Sümer, İlhan Öksüz, Hakan Şükür, Hami Mandıralı, Giray Bulak, Erman Toroğlu, Samet Aybaba, Fatih Tekke, Ahmet Suat Özyazıcı ve Levent Özçelik gibi ünlü isimleri Trabzonlularla bir araya geldi.
Balaban başarılı etkinliklerinin yanı sıra başkanlık görevini yürüttüğü sürece eğitim, seminer, panel, kurslar ve ziyaretlerle de 8 yıllık görevinde Trabzon için hep en iyiyi hedefleyerek çalıştı.