UEFA’nın Türk takımlarının Avrupa’daki geleceği hakkındaki kararın bu ay sonunda veya Haziran ayının başında açıklayacağını beyan etmesinin ardından verilecek olan kararda merakla beklenmeye başladı. UEFA’nın vereceği kararı merakla bekleyen kulüplerinde başında ise Trabzonspor geliyor. Karadeniz ekibi geçtiğimiz sezon şike soruşturması kapsamında UEFA’nın vermiş olduğu karar doğrultusunda Şampiyonlar Ligine katılan kulüp olurken, Fenerbahçe’nin bu sezon da Avrupa kupalarında ceza alma ihtimalini hesap eden bordo-mavili ekip Şampiyonlar Ligine katılma umudunu artırdı. Trabzonspor ve Galatasaray dışında şike soruşturmasında adı geçen kulüplerin 2 yıl Avrupa Kupaları'na men edileceği iddia edilirken, bu iddiaların doğruluğunu beklemeye başlayan Trabzonspor, yurt dışı transferlerini de bu karara göre yön vermeye hazırlanıyor.

ŞENOL GÜNEŞ DE KARARI BEKLİYOR
Trabzonspor’daki geleceği tartışma konusu olan teknik direktör Şenol Güneş de UEFA’nın vereceği karar doğrultusunda hareket edeceği iddia edildi. Bordo-mavili yönetimin “Bir sorun yok hocamızla devam edeceğiz “ açıklamasını yapsa da deneyimli teknik adam yönetim kurulunun aksine “Henüz kararımı vermedim. Türkiye’ye döndükten sonra karar vereceğim” demesi kafalarda soru işareti bırakırken, Güneş’in bu yönde bir açıklama yapmasının UEFA’nın Türk takımları hakkında vereceği kararın etkiliği olacağı belirtiliyor.

GÜNEY KORE ŞENOL GÜNEŞ’İ MİLLİ TAKIMIN BAŞINDA İSTİYOR
Bu ay sonu veya Haziran ayının başında UEFA’nın Türk takımları hakkında vereceği kararı bekleyen Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA’dan da beklediği yanıtı alamaması halinde Türkiye’deki geleceğini masaya yatıracağı öğrenildi. 2010-2011 sezonunda 82 puan ile averajla şampiyonluğu Fenerbahçe’ye kaptıran ve ardından yaşanan şike sürecinde bordo-mavili kulübün hakkı olan şampiyonluk kupasının Trabzonspor’a iade edilmemesi ve mağdur edilmesi üzerine deneyimli teknik adamın “Bu kadar haksızlığa can dayanmaz. Emeğe ve insana saygı yok” düşüncesinin hakim olduğu bir ortamda kalmasının doğru olmayacağı yönünde bir fikre sahip olduğu ve enerjisinin bu yükü kaldıracak seviyede olmadığı düşüncesine kapıldığı belirtiliyor.
Trabzonspor'daki geleceği belirsiz olan teknik direktör Şenol Güneş'in adı, Güney Kore Milli Takımı teknik direktörlüğü için geçiyor. Trabzonspor'da kalıp kalmayacağı sorusunu "Bilmiyorum" diye geçiştiren Şenol Güneş, Güney Kore'ye transfer iddialarına ilişkin cevap vermekten çekindi. Güneş'in, Güney Kore Milli Takımı'na teknik direktör olarak düşünülen ilk isim olduğu öğrenildi.

TRANSFER GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR
Yeni sezon iddialı bir takım kurmak için kolları sıvayan ve ilk olarak Gençlerbirliği'nden Yasin Öztekin'i renklerine bağlayan Trabzonspor yönetimi, UEFA’nın vereceği kararın ardından yurt için ve yurt dışı transferlerinde somut adımlar atmaya hazırlanıyor. Transfer listesindeki Eskişehirspor’dan Alper, Leicester City’de top koşturan Sol Bamba, Gaziantepspor’dan Cenk Tosun ve Danny, Beşiktaş ile sözleşmesi sona eren Sivok, Bolton’da ayrılmak istediğini belirten Şenol Güne'in eski oyuncusu Güney Koreli Lee Chung Yong’un gibi bir çok oyuncuyu yakın markaja alan Karadeniz ekibinde yerli ve yabancı transferlerinin yanı sıra gurbetçi oyunculara ağırlık verdiği belirtiliyor.

İSTANBUL’DA MİNİ ZİRVE
Şike soruşturması kapsamında Başkan Sadri Şener ile birlikte mahkemede Aziz Yıldırım ile yüzleşmek için İstanbul'a giden Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar ve teknik direktör Şenol Güneş İstanbul’da mini zirvede bir araya gelecekler. Başkan Sadri Şener, Nevzat Şakar ve Şenol Güneş’in yer alacağı toplantıda transfer çalışmaları değerlendirilecek ve gelinen noktada hakkında fikir alış-verişinde bulunulacak. Şenol Güneş, Güney Kore’ye gitmeden önce Şener ve Şakar ile birlikte yaptıkları toplantıda isteklerinin ne aşamaya geldiği konusundaki detayları öğrenecek. Güneş’in Seoul’den yaptığı “Kararsızım” açıklaması yeniden değerlendirilecek. Bordo-mavililer UEFA’nın vereceği kararın ardından transferdeki yol haritasını daha belirgin bir hale getirmiş olacak.