Süper Lig'in 11. haftasında Akhisar BG'yi 3-1 yenen bordo-mavililer bu sezon bir çok ilke imza attı. Rakibini 3 golle geçen Karadeniz temsilcisi, bu sezon ilk kez bir maçta 3 gol atmış oldu. Trabzonspor Süper Lig'de en son 27.haftada Kayserispor deplasmanında 3-3 berabere kalırken 3 gol atmıştı.

ADRIAN...

Trabzon'da bu sezon ikinci ilk de Polonyalı futbolcudan geldi. Bordo - mavililerde bu sezon ilk defa Adrian bir maçta 2 gol atma başarısı gösterdi. Trabzonspor bu sezon Süper Lig'de oynadığı 11 maçta 11 gol attı. Adrian dışında diğer 8 golü de 8 farklı oyuncu kaydetti. Volkan Şen, P.Henrique, Vittek, Halil Altıntop, Soner, Olcan, Sapara, Emerson 1'er gol attı.

EMERSON'UN İLK GOLÜ

Trabzonspor'a sezon başında gelen 26 yaşındaki defans oyuncusu Emerson da Conceicao, profesyonel kariyerinin ilk resmi golünü Akhisar Belediyespor'a karşı attı. Trabzonspor takımında 8 lig maçına çıkan Emerson geçen sezon Benfica takımında 39 resmi maç, 2006-2011 arasında Lille takımında 107 resmi maçta oynamış ve gol atamamıştı.

COLMAN'IN İLK MAÇI

Trabzonspor'un Arjantinli oyuncusu Gustavo Colman Süper Lig'de 183 gün sonra forma giydi. Geçen sezonun son maçında Beşiktaş'a karşı oynayan ve kırmızı kart görüp cezalı duruma düşen Colman bu sezon sadece Videoton ile Trabzonspor'un sahasında oynadığı maçta ilk yarıda görev yaptı. Colman toplamda 131 lig maçında bordo-mavili takım adına 19 gol attı.